PID Зіглер і Ніколс

G

garg29

Guest
привіт друзям,
Старі проблеми, усе ще намагається зрозуміти, я намагаюся розробити самоподнастройкі PID Терморегулятор використанням PIC16f877A ЦС РСР і типу виробництва.
Я прочитав теорій самоподнастройкі PID на багатьох сайтах, але все ще не можу ясно.

Зіглер і Ніколс метод говорить: -

А.Скорочення інтегратор і похідної вигоди 0.
B.Збільшення Кр від 0 до деякого критичного значення Кр = ККР, на якому стійкий відбуваються коливання.Якщо цього не відбувається, то інший метод повинен бути застосований.
C.Зверніть увагу на значення ККР і відповідний період автоколивань, ПЛР

Кр = 0.6Kcr; Ti кр = / 2; Td кр = / 8;

А тепер, мої сумніви в наступному:
1.У ньому говориться, збільшення Кр (тобто пропорційне посилення) від 0 до деякого критичного
Але, Пропорційний Band = 100 / пропорційного посилення
І я думаю, пропорційного діапазони Band від 0-100%
так я і підвищення пропорційного Band значення (з кроком в 1% ?????) від 0 до критичного значення, при якому стійкі коливання відбуваються?
Тоді отримати назад вартість Кр за рахунок пропорційного Band = 100 / Кр
2.Я знайомий з C кодування, але, як я можу зробити звичайний С, який буде укладати чи коливання носять стійкий характер, чи ні
3.Для цього пропорційної керуючої частиною я буду вимагати Час циклу: якщо так, то як визначити, що значення має бути для нього.
4.Як я можу зробити звичайний С, який би обчислити відповідний період автоколивань
5.Після того як я отримати Кр, Ti і Td як я можу їх використовувати

Я навіть не в змозі зрозуміти, як розпочати проектування.Я намагаюся зрозуміти, автоматична настройка температури PID оскільки за останні 3 місяці, але не знаю, якщо я коли-небудь буде в змозі розробляти самоподнастройкі PID регулятором температури.

Будь ласка, відповідь.

З повагою,
Garg

Я не думаю, що Зіглер / встановлення правил Ніколс особливо підходять для автоматичне налаштування, це більше інструмент для ручного настроювання.У ці дні, є автоматична настройка стандартних промислових контролерів, але я ніколи не бачив контролер використання Зіглер / Ніколс.Більшість контролерів оцінки контролю технологічних параметрів і оптимізовані параметри контролера від 1 руди краще декілька відповідей крок, наприклад, шляхом розміщення контролера включення-виключення режиму.Таким чином, ви отримаєте значне стимулювання процесу управління без попереднього знання про його параметри.Але sonsidering можливих величезні зміни контролю технологічних параметрів, автоматична настройка універсальний підхід не завжди може працювати.

Що стосується вашого питання про застосування Зіглер / Ніколс, я пропоную оцінити метод реального процесу управління (або принаймні, моделювання).Ви побачите, як вона працює.

Спасибо за ответ МКО див. посилання
http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/D2E364AAF4D74EE6862575840049BC6E

Ось вони кажуть: "PID Автотюнінг VI використовує-Ніколс налаштування методу Зіглер"

Я в замішанні, Чи можете ви докладніше розповісти про те, як розробляти код для Автотюнінг.

Я прошу Вас, будь ласка, допоможіть мені.

Спасибі,

З повагою,
Garg

Привіт Гарг,

Ви повинні використовувати безліч алгоритмів DSP для справжніх Автоматичне настроювання на кожному циклі зворотного зв'язку.Для них також необхідно розглянути питання про використання 32-розрядного процесора щось на кшталт ARM або PIC32 з обчислювальної потужності і великою кількістю вбудованої пам'яті, важко добитися, використовуючи 8 біт PIC16F8xx процесора.

З повагою,
- Micropar -

Я не кажу, що Зіглер / Ніколс метод не може бути використана для автоматична настройка.Я сказав, я не бачив його з промислових контролерів.У будь-якому випадку, всі методи, які тимчасово змінити параметри контролера або застосовувати великі сигнали стимулом для процесу контролю тільки підходить для однієї дії автоматичне налаштування, наприклад, при введенні в експлуатацію.Безперервна автоматичне налаштування, про що йдеться в micropar, потребує інші методи, наприклад оцінки контролю технологічних параметрів від в і вихід спостерігається з "природними" подразників.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back