HW Проблема DSP

C

chvti

Guest
У недавній статті, математик стверджував, що за допомогою ДПФ для обробки 1 другий сигнальних даних можна було визначити наявність двох синусоїд приблизно в тій же амплітудою, але розділених лише 0,75 Гц.Хіба це можливо?Дати повне пояснення вашої відповіді.(Ні, вам не потрібно знати, частота дискретизації!)

Я appriciate, хто може дати мені трохи допомагає.Спасибі!

Привіт

Резолюції в частотній області залежно від кількості зразків
для прямокутних резолюції вікно Fs / M, так що все більше число зразків частотне дозвіл збільшиться.
Ви можете розрахувати мінімальну частоту дискретизації, який дозволить вам reslove 2 0.75Hz seprated сигналів з кроком 1 секунда зразків інтервал часу.

З повагою

Чи можете ви бути більш конкретним ", ви можете вирахувати мінімальну частоту дискретизації, який дозволить вам reslove 2 0.75Hz seprated сигналів з кроком 1 секунда зразків проміжок часу"?Я не знаю, як саме ви, що ...Ще раз спасибі!

Привіт

Я сказав, що прямокутні вікна БПФ частоти резолюції Fs / M, так що, якщо наша резолюція 0,75 Fs / M = 0,75.
В іншій руці Fs.M (інтервал запису) складає 1 секунду.замінити це вище результатів у фс = SQRT (0,75).

Я думав про це ще раз.У мене є кілька питань:

1.Ми не повинні знати, частота дискретизації, з тим щоб вирішити цю probem (що з чим проблема говорить), але ви зробили з розрахунку частоти дискретизації.Isn т частота дискретизації = частота дискретизації?

2.Чому ви вибрали саме прямокутне вікно?Мій проф.ніколи не говорив, що прямокутні вікно БПФ резолюції частота Fs / M.Як ви це дізналися?А якщо застосовувати інші вікна, такі як Ханнінг і Хеммінга?

Особисто DSP не один з моїх сильних областях.Я високо ціную Ваші зусилля в цьому.Спасибі!

Я думаю, що неможливо отримати дозвіл 0,75 Гц з 1 друге вікно, тому що смуги спектру лінії синуса частотою 2 / T = 2 Гц, де Т тривалість вікна.

Для отримання такої резолюції T = 2/0.75 = 8 / 3 ~ 2.7s

Є спеціальні способи, як супер резолюції, але це вже зовсім інша казка.

Привіт

Ви можете звернутися до DSP книзі Оппенгейма в якому говориться, що для прямокутного головного вікна нескладеха БО 2 * пі / М, 2 * пі коштів Fs.

З повагою

1 другий сигнальних даних дає вам про 1Hz резолюції, але вони розділені тільки 0,75 Гц.Таким чином, вони не є розв'язними.Чи означає це сенс?

Оскільки у вас є 1 сек кадру даних, частота дискретизації determinded, як багато в цьому зразки 1 сек кадру даних.Якщо є 10 зразків в 1 сек кадру даних, частота дискретизації Fs є 10 Гц.
Щоб збільшити дозвіл частота даних, просто площадку нулів у кінці таблиці даних, а потім робити БПФ БПФ значення N має дорівнювати довжині фрейму даних плюс paded нулів.Freq дозвіл = Fs / N.Великі N є, чим вище частота резолюції.

Привіт

Я з вами згоден.
Ми можемо збільшити дозвіл по частоті за рахунок збільшення частоти дискретизації і заповнення нулями.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back