3-дротове - послідовної передачі даних (читання / запис)

M

Maverickmax

Guest
Привіт Це мій перший раз використати 3 дроти - послідовного зв'язку, і я маю намір навчатися. До цих пір я зрозумів, як писати, але я не на 100 відсотків упевнений читання послідовних даних з пристрою. Так чи є у вас C приклад коду, який зчитує дані в послідовний переклад? Maverick Макс

Послідовної передачі даних, можна зробити синхронні або асинхронні. На асинхронним. Вам потрібно тільки 2 дроти + (м'які або апаратного протоколу). За синхронного. Є декілька форматів два дроти + = протоколу I2C або 4 дроти без протоколу = SPI. Як і інші Який з них той, який ви говорите про ?

Так їм за допомогою трьох проводів Serial EEPROM, таких як AT93C46 як вона складається з даних, В, Вихід даних, СК і КС. Так що я думаю, що мені потрібно створити алгоритм, який серійно передачі даних для того, щоб писати або читати пристрою. Ви знаєте, що я маю на увазі? Maverick Макс

Так, я використовую 4 дроти без протоколу (послідовний периферійний інтерфейс) для мого Serial EEPROM, але я не впевнений в процес читання. Після передачі біти адреси, я повинен використовувати серійні годинник (час від часу), щоб отримати 1 біт з даних з PIN-код? Чи можете ви надати зразок коду в С? Maverick Макс

Якщо ви просто хочете читати databyte від пристрою SPI ви повинні написати один (фіктивний) databyte для кожного databyte ви хочете прочитати. SPI читає і пише в той же час як Є окремі лініях передачі даних для всередині і зовні. Див мій маленький приклад C (для Microchip PIC) нижче. [Код] зробити {SSPBUF = 0x00; / / записуємо фіктивне значення, щоб почати регістра зсуву в той час як WATCHDOG () (STAT_BF!); / / Чекати, поки дані були отримані за допомогою SPI * buffer_adresse = SSPBUF / / зберігання даних buffer_adresse + +;} в той час як (- buffer_counter); / / до повного блоку був прочитаний [/ код] сподіваюся, що це допомагає

Добре, якщо це ОК, щоб створити свій власний серійний прототип функції годин для того, щоб генерувати імпульс після передачі кожного біта даних? Це асинхронного протоколу? Maverick Макс

Подивіться, наприклад, тут на невеликій пояснення шини SPI: http://www.phanderson.com/picaxe/spi.html У вас є два варіанти: 1) якщо ваш мікро має SPI обладнання, вбудоване в Я хотів би використовувати це 2) можна створити за допомогою SPI "трохи стукати" З найкращими побажаннями

Я перевірив посилання, як ви мені дали. AT89C51 не має MOSI або MISO. Тому я повинен здійснювати біт-стукати алгоритму. Хіба це правильно? Maverick Макс

Ви можете знайти вихідний код серійний 3-х провідної на сайті Atmel хороші Лакс.

[Цитата = Maverickmax] Я перевірив посилання, як ви мені дали. AT89C51 не має MOSI або MISO. Тому я повинен здійснювати біт-стукати алгоритму. Хіба це правильно? Maverick Макс [/quote] Та це так. Також погляньте на цю appnote від Atmel: http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc4348.pdf З найкращими побажаннями

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back