потрібно виміряти вологості деревини, це справа опору?

B

Bus Master

Guest
Привіт там,

Мені потрібно побудувати вимірювання вологості деревини системи за допомогою КК.Я думаю, це питання деревини опір між двома точками фіксованій відстані.Я розраховую заходи для 10 кОм до 40 Mega діапазоні Ом.Питання: Мені потрібна схема для перетворення опору petween 2 датчиками для аналогового напруги від 0 до 5 V DC.Я шукала омметра або DMM схема ланцюга без будь-яких результатів.

Хто-небудь може допомогти?

Спасибо заранее.

Так,
Професіонали використовує резистивні вимірювання вологості деревини.(Також у стіні для виявлення витоку води)
MDamdam

Використання генератора змінного струму, щоб стимулювати електродами.Потім виміряти напругу між електродами.Amplify взяв змінної напруги і виправити її.У кроки AC вигоди.Використання компаратора для вимірювання вихідної напруги знаходиться між двома межами.ЦС то кроки AC отримати, поки напруга знаходиться в межах, а потім зчитує напругу з АЦП.Читання АЦП і діапазон посилення будуть використані для розрахунку вмісту води.

Як уточнення, є джерело змінного струму мати кілька значень, з тим щоб вона не стала обмежуватися подача напруги живлення.
Останній раз редагувався претензійний на 24 вересня 2003 2:02; редагувалось 1 раз в загальній складності

Привіт,
Це нагадало мені школу days.It є дуже поширеним експеримент у school.Google це, будь ласка:
"Вимірювання вологості деревини"
Analyzer.

Браво, порожній!
Дуже короткий, але всеосяжний аналіз.
Єдиний додатковий момент - якщо ви хочете, щоб ліквідувати
вплив локальне зміна щільності деревини вам потрібно
4 зондів (закреслено)

Справді, я шукаю схематичне для цієї частини дизайну.Хто-небудь може мені допомогти?

Спасибо заранее,

Класична робота вимірювання вологості деревини є "Електричні вологоміри для деревини" Вільяма Джеймса.Його можна знайти за адресою:

http://www.fpl.fs.fed.us/documnts/fplgtr/fplgtr06.pdf

Ця стаття дає теорія за одною метр вологи, але не схем.Образотворче Деревообробка журнал опублікував статтю кілька років тому на будівництво moisure метр аналог, може бути варто подивитися.

Одна з проблем, може бути, що діапазон опору деревини проти вологості може становити від 600 Ом до 700 000 Мег Ом (це не друкарська помилка).

подивіться на http://www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?t=42942.
Я завантажила є невеликий файл, в якому у вас є теоретичне обгрунтування щодо вимірювання вологості деревини.Чи не тривіально це зробити.Опір (при тій же відносній вологості), залежать від породи, температури.Співвідношення між RH і опору "точні" тільки в межах 4-5% до 30% вологості деревини.Вимірювання нижче 5-6% дуже dificult зробити з-за високого опору деревини (більше 1 - 2 ГОм).На цьому опір ізоляції кабелів і правління КСП повинні бути прийняті до уваги.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back