послідовний інтерфейс питання про MCU (розгону)

H

hm_fa_da

Guest
привіт всім,Я збираюся розробити схему, яка підключається до комп'ютера через COM-порт, у мене є питання по послідовному інтерфейсу 8051 MCU, коли ми коригувати серійний годинник transmiter в носовій наприклад 9600 біт / с, а потім послідовної передачі даних лінії експорту біт даних на кожному серійні годинник сигнальної лінії,

Моє питання, якщо я налаштувати послідовний годинник MCU для 9600bps, то мій приймач зразків вхід на кожен сигнал на годинник лінії або зразків лінія передачі даних тільки відповідно до theadjuasted Швидкість передачі (про кожного 104 нас)?

Я маю на увазі, таким чином, дані, що входить до MCU повинен бути абсолютно 9600 біт / с, або
може бути асинхронним і відповідно до сигналу на годинник лінії і MCU зразків від входу на кожен сигнал тактової лінії?

Дякуємо за вашу допомогу,
З повагою.

Блок даних (стартовий біт біт даних зупинка) синхронізується з початку шматочок і перевірити за стоп-біт.Тобто, коли приймач переходів з "стані спокою", а потім починається відлік 1/BPS раз і зразки кожного біта (як правило, в середині часу).
Всі біти кожного кадру повинні бути передані з тривалістю 1/BPS.
Кожен кадр може бути переданий у випадковому порядку (у залежності від реалізації UART).

dpsm

Дякуємо за вашу допомогу дорога,

так що в цьому послідовний інтерфейс, немає годин лінії і приймач зразків від входу у відповідності з самого початку трохи з скорегувати швидкість (1/bps),

як щодо в RS232, це також, як це і не годинник лінії, тільки TR даних і RX даних?

і в MCU, коли ми пов'язуємо 2 мікроконтролерів, не так (приймач) функції, як це (синхронізований з початком біт) у всіх режимах?спасибі,
З повагою.

Терміни "чуть-вдарив" Serial I / O часто здійснюється шляхом виявлення фронту стартовий біт, чекаючи, 1 / 2 трохи часу (52-usecs на 9600 бод), а потім зануритися в середині кожного біта кожен 104-usecs (1 біт на час) ...

Інший метод, який добре працює, якщо важко визначити стартовий біт передньої кромки до зразка лінії Rx в 3 рази швидкість передачі даних (34,5 usecs на 9600 бод), і після виявлення бітовий сигнал початку рівня, відбір проб кожен біт в середині третього його небагато часу (33% -66 %)...

Мікроконтролери з вбудованим устаткуванням UART робити це автоматично ...

Regards, Mike

Шановні hm_fa_da:
Коли ви запитали про послідовний інтерфейс, я думав про інтерфейсу UART, в даному випадку, так.
RS232 по стандартизації, визначає тільки "фізичний" шар інтерфейс, тобто рівнями напруги, поріг і т.д.

При підключенні двох або більше мікроконтролерів, SPI і I2C інтерфейси більш бажаною.В обох з них у вас є окремий сигнал синхронізації пристрою CLOCK.

З повагою,

dpsm

thanaks для вашого допомагає,

який метод використовується в UART?чекає передній край трохи, а потім чекати протягом половини часу трохи і ...Або взяття проб введення в 3 рази швидкість передачі даних для виявлення початку трохи?

Як я зрозумів, ми не можемо використовувати UART приймача в MCU для прийому сигналу від джерела з з невідомою швидкістю, ми повинні знати, з джерела передавач швидкість передачі даних, перш ніж ми ініціалізувати приймач в MCU.таким чином ми повинні використовувати програмне забезпечення серійний номер (програми), що зразки вхід на кожній лінії годин (час розгону може змінюватися кожного разу), не у відповідності з початку небагато.

З повагою.

У апаратних UART біт, як правило, в половині проб небагато часу (в залежності від реалізації)

Про інше питання, Є деякі алгоритми, щоб автовизначення швидкості UART, але я ніколи їх оцінювати.У більшості UARTs можна змінити швидкість лише кількох команд, так що ...Це можливо, немає необхідності робити це з програмним забезпеченням UART.

Ви можете подивитися за адресою:
http://focus.ti.com/docs/mcu/catalog/resources/appnoteabstract.jhtml?familyId=342&abstractName=slaa215

З повагою,

dpsm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back