вихід ультразвукового перетворювача до звукова хвиля отримав

A

ambreesh

Guest
Нерозумно сумніватися.
Якщо ультразвуковий датчик отримує звукової хвилі 10 кГц, результат буде аа синусоїдальної хвилі або який-небудь інший.

П'єзоелектричні ультразвукові датчики зазвичай виконують також більш широкий діапазон частоти прийому.Ви не сказали, що типу датчика у вас є, але 10 кГц звучить дуже доброзичливі частоти.Я очікую, що датчик точного перетворення акустичного сигналу в сигнал напруги.Якщо вхід синусоїди, то висновок буде синусоїди.

Шановні echo47,
У моїй схемі я веду датчик на 40 кГц квадратні хвилі.ця хвиля набуває відбивається назад і взяв на різних перетворювач подібного роду.вихід це напруга сигналу (синус або квадратні Я знаю виграш).
Чи буде вихід з датчика отримання квадратної або синуса.

Передача теж?Про те, що по-іншому, тому що звичайно датчик передає ефективно тільки поблизу резонансної частоти.Тоді вона працює як смуговий фільтр.Припускаючи, його резонансна частота 40 кГц, то, ймовірно, відфільтрувати squarewave в синусоїди.Якщо це резонансна частота 40 кГц, не ...добре ...результати можуть бути бідним.

Не знаючи, які-небудь подробиці вашого перетворювачів, мій кращий пропоную спробувати стендових випробувань і подивитися, що вийде!

Я думаю, він буде посилати квадратні хвилі, так як 40 кГц Частотний низьким у порівнянні із загальним "urtrasonic" перетворювачів (близько 1-5 МГц), тому він не буде фільтруватися ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back