Як вирішити поріг квантування виявлення сигналу?

B

brmadhukar

Guest
Привіт,
Як вирішити поріг квантування для виявлення сигналів.
MSB (знаковий біт) легко, тобто нульовий перехрестив, але як про величиною трохи?
TIA

Зверніть увагу на наступні:

http://www.winlab.rutgers.edu/ ~ crose/426_html/quantization/quantization.html

Привіт,
Посилання хороша.

SNR "єдиного бітових квантованих" сигнал передбачається скорочення на 2 дБ (теоретично), але те, що я бачу набагато більше, ніж на 2 дБ аналізатор спектру.Чи є теорія неправильно чи моїх спостережень.

Якщо під "один біт квантуються" ви маєте на увазі сигма-дельта типу A2D (або D2A вже на те пішло), то SNR ви отримаєте, залежить від надмірної відбору проб відносини (тобто відношення між частотою дискретизації і частоти Найквіста).Я не про будь-яких обов'язкових 2 дБ страти.

2 дБ виходить від жорсткого обмеження сигналу.Це знижує SNR на 2 дБ у порівнянні з підтримання системи лінійних.Це чисто аналоговий сигнал обробки радіолокаційних і гідроакустичних сигналів типу, де ви шукаєте, наявність або відсутність сигналу.Це може бути неправильно в області вибору кількості розрядів АЦП.

Привіт flautulent,
Чи є які-небудь загальні посилання квантування для виявлення сигналу, вплив відбору проб для виявлення та відстеження.

Моя заявка в галузі GPS.Якщо б я був для квантування на 1 біт сигналу, що приймається, я думав, що відповідь буде 2 дБ гірше.Я вважаю, це буде набагато більше.Посилання на цей, безумовно, допоможе.

brmadhukar

У мене немає будь-якої конкретної посилання на увазі.2 дБ при жорстких обмеженнях означає, що отримав сигнал повинен бути 2 дБ вище, щоб отримати той же ймовірність виявлення РЛС або гідролокатора повернення.

Що стосується шуму АЦП, перший біт дає вам что-то вроде 7,8 дБ або близько того, а інше вам 6 дБ кожен.Оскільки навіть BPSK потрібно близько 10-15 дБ SNR вам доведеться використовувати декілька біт в АЦП.

Максим П. записку з цього http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/1197/ln/en

У цілому близько слід звернути увагу на динамічний діапазон сигналу, щоб бути квантування.Наприклад, якщо припустити деякі датчик сигналу 1 mVrms і шум 10 nVrms по пропускній сигналу датчика, динамічний діапазон 10 ^ 5.Для АЦП accuratelly quntize такого сигналу, шумів квантування АЦП (Q / SQRT (12)) RTI повинна бути як мінімум три рази менше, ніж шум датчика, і maximuum вводу (Q * 2 ^ N) повинен бути більше сигнал датчика:

3 * Q / SQRT (12) = SNoise (або SNoise = Q) і Q * 2 ^ N = SSignal

отже

SSignal / SNoise = SNR = 2 ^ N

отже, вирішення АЦП повинна бути не менш

N = стелею (log2 (SNR)) або N = стелею (20 * log10 (SNR) / 20 * log10 (2))

припускаючи Найквіста вибірки @ двічі смуги сигналу датчика.

У нашому прикладі N повинно бути не менше 17 біт.

Сподіваюся, що це корисно.

Привіт,
Пояснення гарні, але те, що я шукаю для сигналу нижче потужності шуму.Листочки напруги в зазначених роз'яснень слід помінятися місцями.У такому разі як бути у випадку квантування?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back