Що у відносинах між лінійності підсилювача і Ф.

L

ljzheng

Guest
Привіт, всім.в останні дні, я сперечатися з моїм товаришам.Я думаю, що є

велика зв'язок між МФ і лінійність (наприклад, IP3) від підсилювача, але вони

кажуть, що в основному Ф. не має нічого спільного з лінійності.і діловито, ми не знаходимо книгу

або статті на цю тему, може хтось люб'язно достатньо, щоб проілюструвати це мені, спасибі

Багато!
ljzheng

Я думаю, що вони мають на увазі, що підсилювачі з важкими зворотного зв'язку з резистори мають високу IP3 але резистори додати шум.Як правило, такі підсилювачі мають 6-8 дБ шуму.Є кілька способів за допомогою спрямованого відгалужувачі зворотного зв'язку, щоб поліпшити IP3 без розорення шуму, але це, як правило, менше, ніж октави пропускної здатності.

Це не має прямого відношення між Коефіцієнт шуму і лінійності.
Але якщо шукає Вихідна потужність шуму він.Насправді це тест для вимірювання переходів посилення (і непрямим Вихідний шум Power), які використовують ту ж установку, як IP3 два-Tone випробувань, але з використанням неоднакових рівнів входу.
Вибачте, але Ви повинні увійти, щоб переглянути це вкладення

Спасибі за відповіді!Мені шкода, що я не описую моє запитання чітко.

Основний момент, який я Цікаво, чи є зв'язок між шумом і лінійність

в фізичної сутності транзисторів і польових транзисторів.Я вважаю, що деякі факти підсилювачів з

дуже хороша лінійність майже завжди з гарним Н.Ф., так що я маю сумніви.

З найкращими побажаннями

Ви маєте на увазі простих пристроїв?
Думаю, що в ІС існує компроміс між МФ і лінійності.

Привіт,

Я згоден, що немає прямого зв'язку між МФ і лінійності.

Н. Ф. визначається дисипативних компонентів транзистора.І це дуже важливо, що з-за низького рівня шумового сигналу будь-якої нелінійності не розглядається.Нелінійність у свою чергу дає спотворення сигналу високого рівня.

А зараз зображення, яке Є два дисипативних компонентів.Один називається вхід і ще один називається (на кшталт опору затвором і каналом опір MOSFET).Якщо ми хочемо зменшити внесок стоку шуму струму вихідний струм, ми повинні збільшити прибуток.

Якщо дизайн одноступеневою підсилювача здається ОК.Але в багатокрокових підсилювача збільшення приросту результатів першого етапу до погіршення IIP3.

Таким чином, щоб забезпечити кращу продуктивність, ми повинні шукати компроміс.І саме ми робимо (я маю на увазі РФ IC дизайнерів), щоб задовольнити спец.

Rgds

Як правило, при збільшенні струму BJT або FET це дозволить поліпшити лінійність і збільшення шуму.
Ви можете бачити цей ефект в довідкових даних.

2 дивани:

Якщо Н.Ф. і IIP3 визначаються зміщення умова це не означає, що існує пряма залежність між цими параметрами (це є темою даної теми).

Крім того, як на МОП-транзисторів в якийсь струм зміщення ми можемо отримати максимальну IIP3, тобто максимум лінійності.Подальше збільшення струму зміщення призводить до погіршення IIP3 і тільки при дуже високих струму зміщення (по відношенню до зазвичай використовується 1) IIP3 знову зменшується.Отже, це не правило: збільшення струму зміщення результатів у поліпшенні IIP3 і погіршення НФ.Rgds

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back