Шим рівняння для таймера 555

K

kishore3677

Guest
привіт хто може пояснити зв'язок між напругою і ШІМ-контроль виходу таймера 555. шукав багато, але не могли отримати.

Перевірити цю посилання, [URL = http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm] 555 і 556 Таймер схеми [/URL] всі режими пояснити і рівняння для розрахунку частоти або обов'язок Алекс

Насправді я шукаю шим різної напруги, що управляє, а не з банку, як показано на посилання ви запропонували.

перевірити ці обговорення з контролем напруги використанням таймера 555 IC [/URL] [URL = http://www.scienceprog.com/control-motor-pwm-schematic/] Управління двигуном схема ШІМ |. Наукові, вбудовані, біомедичної електроніки вміст [/ URL ] http://www.usna.edu/EE/ee320/Supplements/dcdc9_pwm.pdf

я перевірив сайт, але може хто-небудь виразно пояснити математично зв'язок між напругою управління та ШІМ.

В цьому випадку необхідно використовувати спеціально розроблені мікросхеми шим, включити окремі настройки для частоти коливань і створення сприятливих зовнішніх регулювання напруги.

Будь-які подальші рекомендації та посилання

Якщо у вас є приклад для початку, можна було б знайти формулу для його при використанні як PWM ланцюга.

Я маю на увазі ... Ви почали з чимось? Тобто, у вас були конкретні схеми, в яких основна мікросхема становить 555, і ви хочете дізнатися, наприклад, співвідношення між напругою на виведенні 5 і його вихідного сигналу на виводі 3? Або ви просто задаєте загальне питання?

так, я дротовий 555 згідно специфікації. Тригер в контакт 2 і модуляції вхідного на виводі 5. Отримання ШІМ-вихід, але не може встановити який-небудь прямого зв'язку між напруження і тривалості імпульсу. Не в змозі зв'язати математично.

Я бачу ... Ви можете використовувати 555 в якості моностабільний. Щоб бути впевненим, ваш сигнал запуску має постійної частотою (ті ж інтервали)? Наприклад, що напруга харчування? Хіба це регулюється? Так як ви провідний схемою, які значення, вибрані для РА і С? Вибачте за занадто багато чого питання ... Я використовую для розрахунку побудувати реальних схем. Загальний вигляд якоїсь формули, для освітніх цілей, потрібно більше працювати, щоб утримувати всі можливі умови: посмішка:

та мій тригер має постійну частоту 50 мкс імпульсу. Значення R-10К і С-10nF. Так, мій джерело живлення лінійної, не ІІП. Крім того, я відокремлений за 0.01uf. Тепер будь-підказки.

Я не бачу значення: підморгувати: частота тригера і напруга живлення Якщо ви не впевнені в їх значення, ви можете давати будь-які з них Ви віддаєте перевагу. Я люблю працювати з формулами, з якого я можу отримати чисельні результати для одного або кількох прикладах. Так що можна перевірити його роботу на реальній схемі.

тригера частоту 50 Гц, 12 В напруги живлення.

Тепер ми готові до роботи ... Подивимося, що стоїть за PIN5. Існує дільника напруги. Його верхній резистор 5К і нижньої 10K (насправді 5K +5 К). Так PIN5 напруга, якщо відкриті повинні бути: Vctl = Vcc * 10 / (5 + 10) = Vcc * 2 / 3 В нашому прикладі: VCT = 12 * 2 / 3 = 8V Тепер, коли запускає сигнал надходить (його привіт до низький край), С, будуть звільнені від oin7 і заряджати через РА. Далі буде ... Примітка: коли я на edaboard сторінках мого інтернет відрізати випадково ... так що мені потрібно перезапустити його.

Я намагався використовувати наступне рівняння Vc = VCC (1-е (-t/RC)). Заміщених Ус при різних напругах управління (від 4 до 8 В) і намагалися знайти відповідне Т, теоретично. Тепер, експериментуючи, я не можу отримати в будь-якому найближчому теоретичних значень.

Навіть на PIN5 = 7В наприклад Добре, що ви зробили кілька тестів ... Ви можете поділитися своїми результатами, щоб ми могли аналізувати їх разом.

так, я поділюся деякими результатами: практичне значення R = 9.83K з = 15nF. Керуюча напруга V = 4 ----> PW = 56us CV = 5В ------> PW = 78us CV = 6В -------> PW = 102us CV = 7В ------- -> PW = 133us CV = 8V --------> PW = 171us

Добре ... так що давайте розглянемо ваші вимірюється т (PW), як наведені дані і з'ясувати, що C 555 IC дійсно бачить. Я думаю, ви можете перевірити, що РА дійсно значення 10K. Я тільки зауважив, реальні значення РА і C. .. вибачте C_tot = T / R / Л. Н. [Vcc / (Vcc-Vctl)] Схоже, що C_tot (якщо дивитися від 555) становить близько 12 нФ (шкода, що це неправильно: упс:) 14.05nF @ 4V 14.72nF @ @ 5V 14.97nF 6В 15.45nF @ 7В 15.83nF @ 8V Тому я думаю, ми повинні додати ще один фактор у формулі C включити Vsat виведення 7: Vc (т) - Ус (0) = [Vmax - Ус (0)] * [ 1 - е ^ (-t/RC)] Де Vc (0) = VSAT (в момент часу 0) T = RC * Ln [(Vcc - VSAT) / (Vcc - Vctl)] Краще ізолювати Vsat в першу чергу. Vsat = Vcc - (Vcc - Vctl) * е * (T / RC) Цього не вийшло теж: сумний: Якщо це відбувається зі мною ... Я не буду спати, поки я не отримати бракуючі ключі: посмішка: Я не знаю, скільки затримок від тригера для виходу (від низького до високого) і Vc = Vctl для виводу (від високої до низької) внески на вимірюється тривалість імпульсу. У будь-якому випадку, оскільки у нас є 12, я віддаю перевагу заряду С з постійним струмом, а не. Я думаю, ви вже бачили, як зробити це на наступному абзаці "Лінійні рампи".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back