Питання про ГМ від Razavis книги

N

nibo_mmx

Guest
Коли я читаю книгу Разаві "Дизайн Analog CMOS IC"

Я бачив:

Id1 = gm1 * Vgs1, я не розумію, чому.

Тому, що р = L * Кокс * W / L * (VGS-V)
і, Id = 1 / 2 * L * Кокс * W / L * (VGS-V) ˛

Потім, як би id1 = gm1 * Vgs1?Я дійсно плутають.Я знаю, що в оману деяких fundmental концепції.Але я не знаю де.

Я сподіваюся, кто-то поможет мені зробити його чистим.Велике спасибі.

Ну так, у вас є одна фундаментальна концепція тут не так.Рівнянь:

Ідентифікатори = 1 / 2 * ип * Кокс * W / L * (VGS - V в) ˛
г = ип * Кокс * W / L * (VGS-V)

цих рівнянь великих рівнянь сигналу.А це означає, як тільки ви встановлюєте зміщення DC, тобто VGS Вашого транзистора можна розрахувати IDS (Великий сигналу, тобто зміщення струму) і GM (малий сигнал) за допомогою цих рівнянь.Тепер як тільки ви отримаєте значення р відповідно до ваших зміщення точки ви можете використовувати цей р в невеликому моделі сигналу транзистора і знайти невеликий струм сигналу id1 = г *, де Vgs1 Vgs1 маленький сигналу напруга затвор-витік.
Я знаю, Разаві не ясно розрізняти великі аналізу сигналу і малим аналізу сигналу, але ось що це дві частини, щоб яка-небудь ланцюг проблем.

Велике спасибі за Вашу відповідь.

Чи можу я зрозумів ваші пояснення таким чином:
Ви сказали:
Цитата:малого сигналу поточного id1 = г *, де Vgs1 Vgs1 маленький сигналу напруга затвор-витік.

Так, ви праві.Аналіз в режимі малого сигналу припускає, що зміни ваші сигнали настільки малі, що ми можемо appoximate всіх графіків у вигляді лінійних по всій гойдалки сигналу, і тому ми в розрахунок схилах graphd наприклад, ГМ схилі Id-VGS Граф на зміщення точки, так що стає просто лінійної лінії для нашої маленької сигнал з нахилом, рівним відстійних на нашому зміщення точки.
Так малих сигналів сидіти над зсув цінностей.

Добре,

Я розумію, що малий сигнал означає, в рівнянні.

Але на підставі вищевикладеного, я не можу зрозуміти наступне заяву в книзі Разаві.

Я хотів би звернути фігури, як показано нижче:

в книзі Разаві (P122), він пише:

Цитата:

Ми можемо написати id1 gm1 = * (Vin, CM-Vp), ID2 GM2 = * (Vin, CM-р)

Тоді (id1 ID2 ) * R2 = Vp

Та він має на увазі Vp також малого сигналу.І саме тому вона також використовується в рівнянні:

Id1 gm1 = * (VinCM - В. П.)

де VinCM-Ур малих VGS сигналу транзистора і VinCM і Ур обидва малих напругах сигналу.
Просто пам'ятайте про це невеликий корисну пораду.Будь-які маніпуляції ви робите на малих сигналів завжди буде давати вам невелику сигналу, ви не можете отримати велике значення сигналу з невеликий аналіз сигналу.Хоча малі сигнали завжди відбувається від великих значень сигналу або інших операцій на малих значеннях сигналу.
У цієї проблеми він намагається знайти загальний режим диференціального посилення режиму в разі, якщо невідповідність між транзисторами.Всі ці завоювання були визначені для малих сигналів, благо наші сигнали, що представляють інтерес, малих сигналів для цього випадку.
Останній раз редагувався aryajur по 18 червня 2005 1:39; редагувалось 1 раз в загальній складності

Велике спасибі.

Мій фонд насправді поганий, але я намагаюся чітко Everthing я не розумію.

Спасибі

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back