F
fuevarde
Guest
Проект прийшов з італійського журналу (Nuova Elettronica N212), це дуже просто, але цікаво, я збудував його і перевірили деякі конденсатори, так що я думаю, це дуже корисно: побудувати його. Він вимірює ESR (еквівалентну Серія опір) конденсатор (електролітичний і не дуже); pratically ви можете побачити, якщо конденсатор, добре це чи ні. Це мостової схеми, які працюють на 100Khz; там вже наступні можливості: 1) електролітичний конденсатор добре: (низький ESR) міст залишиться збалансованим і метр буде вказано, максимальна струму. 2) електролітичний конденсатор не добре: (висока ШОЕ) міст буде незбалансованим і призведе метра, щоб вказати менший струм, як менш метра буде вказано, як вище буде ЕПР; Після декількох заходів ви зможете вирішити, якщо конденсатор, добре це чи ні. 3) Існує коротке замикання в електролітичний конденсатор: метр буде вказувати максимальний струм і червоний світлодіод лампи, конденсатор не добре. 4) електролітичний конденсатор порушується: метр не буде рухатися. Конденсатор не добре.