THD-каденції моделювання

J

jingxuelu

Guest
Хто-небудь знає, як імітувати THD в ланцюзі дизайн середовища каденції ic6.1 версії? як право тис. () вираз з калькулятором?

Я ще не піддається ic6.x. Що зроблено 5.x є: зробити ДПФ вихідного сигналу, який дасть Вам частотний спектр вихідного сигналу. З спектру частот ви зможете знайти амплітуди фундаментальних, гармоніки та інші компоненти шуму. Там від вас можна обчислити все, що потрібно. sankudey

Ні, я не рекомендую робити ДПФ. У цьому випадку Ви отримуєте спектру (приблизно розраховується!) [І] у тому числі [/u] Початковий період при Т = 0. Але це не те, що ви хочете. Тому: Виконати аналіз TRAN і міра максимально точною основної частоти для. Потім зробити другу TRAN аналізу і команди на додаток "Фур'є" (просто натисніть, щоб включити) і писати в полі значення для. Після аналізу результатів перших 9 гармонік (на основі для) записані у вихідний файл - в тому числі розрахункове значення THD!

Після моделювання, виберіть хвилі, а потім виберіть тис. в калькулятор, то ви можете надрукувати значення тис.

привіт Я докладаю документ на тис. моделювання дуже хороша посилання .. детальна покрокова процедура введена одночасно з Shweta пояснень

[Цитата = LVW] Ні, я не рекомендую робити ДПФ. У цьому випадку Ви отримуєте спектру (приблизно розраховується!) [І] у тому числі [/u] Початковий період при Т = 0. Але це не те, що ви хочете. Тому: Виконати аналіз TRAN і міра максимально точною основної частоти для. Потім зробити другу TRAN аналізу і команди на додаток "Фур'є" (просто натисніть, щоб включити) і писати в полі значення для. Після аналізу результатів перших 9 гармонік (на основі для) записані у вихідний файл - в тому числі розрахункове значення THD [/quote] Будь-яка річ неправильно з ДПФ!? Чим він відрізняється від ДПФ (як ви сказали "приблизно") і Фур'є? Чи не алгоритму в те ж саме? У будь-якому випадку, ви ДПФ на сигнал, який є виходом TRAN. Я дійсно плутають про різницю і їхній рівень точності. sankudey

Ні, звичайно, немає нічого "неправильного" з ДПФ. Однак, якщо ви хочете обчислити THD Розкладання Фур'є, це логічно, тому що безпосередньо випливає з визначення THD. І це визначення грунтується на [і] періодичних [/u] сигналу. Тепер, якщо ви команди Фур'є / THD програми моделювання розглядає тільки [і] останній [/u] періоду, який потім продовжується з метою створення реальних періодичного сигналу. Це на відміну від ДПФ, який перетворює [і] всі [/u] сигнал в тому числі запуск сигнал зміни, і так далі .... У результаті відповідного спектру, але це не те, що необхідно для THD. Надія я можу виразити себе ясно.

Привіт, ТПВ, Сан -, LVW спасибі за вашу допомогу, дозвольте мені спробувати один

Я моделюється THD використанням останнього періоду, і ic6.x дав мені значення 9.4e-1 для 1Vpp 500k синус вихід. Так що ж одиницю тис., 9.4e-1 є занадто великим, але я не можите знайти дуже великий гармонійних спотворень від ДПФ моделювання

Так, використовувати транс використовувати THD функції в caculate

намагаються моделювати ідеальні хвилі, щоб знайти як тис. програмне забезпечення написано

Я також згоден, що немає нічого, щоб бути звинувачений у використанні аналіз Фур'є. Переконайтеся в тому, щоб використовувати відповідні вікна (трикутні, кривляється .... і т.д..). Крім того, можна використовувати аналіз PSS, який дає вам також THD витягнуті з "Основним результатом".

Я спробував прямокутних і кривляється Windown для 500k ідеальної синусоїдальної хвилі (один цикл), прямокутні Windown може дати мені правильний результат, але Хеммінга дасть мені неправильний результат (має великий 2-го порядку гармоніка), чи є хто-небудь, хто може це пояснити?

[Цитата = jingxuelu] Я моделюється THD використанням останнього періоду, і ic6.x дав мені значення 9.4e-1 для 1Vpp 500k синус вихід. Так що ж одиницю тис., 9.4e-1 є занадто великим, але я не можите знайти дуже великий гармонійних спотворень від ДПФ моделювання [/quote] THD визначається як співвідношення між амплітудами і, отже, вона "не одиницю ". Як правило, THD дається як абсолютне число або в%.

Ні, я не рекомендую робити ДПФ. У цьому випадку Ви отримуєте спектру (приблизно розраховується!), Включаючи початок періоду при Т = 0. Але це не те, що ви хочете. Тому: Виконати аналіз TRAN і міра максимально точною основної частоти для. Потім зробити другу TRAN аналізу і команди на додаток "Фур'є" (просто натисніть, щоб включити) і писати в полі значення для. Після аналізу результатів перших 9 гармонік (на основі для) записані у вихідний файл -! У тому числі розрахункове значення THD
Здравствуйте, LVW , я використовую IC5x, я не знайти "Фур'є" команди в панелі інструментів аналізу Тран, будь ласка, чи можете ви допомогти мені, де я можу знайти його. Спасибі.

У підсилювачах, якщо частота вхідного сигналу досить низька, я запропонував би уникнути перехідних сим (+ ДПФ) або гнучкого балансу (як HB) в Spectre (РФ). Найпростіший спосіб полягає у використанні DC моделювання, а також через VerilogA функції і калькулятор, щоб знайти коефіцієнти рядів Фур'є. Ви можете отримати набагато більше розуміння в SIM DC і уникнути можливого часу встановлення перехідного питання з SIM-картою (або PSS зйомки метод), або сильний межа нелінійності з гнучкого балансу. Однак, якщо це висока частота сигналу (тобто пройти частота першого полюса), ви повинні звернутися або перехідних чи HB. Тому що на цей раз ви зіткнулися Вольтерра замість Тейлора.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back