SiGe процесу В. С. CMOS

L

li-jerry

Guest
Шановні все, я звик бути дизайнером, CMOS, але тепер доведеться спробувати SiGe процес. Чи можу я мати ради всіх друзів про SiGe? Наприклад, у керівних принципах, важлива відмінність, або somethins про макет і т.д. 3X багато мої дорогі друзі!

Привіт SiGe процес пропонує набагато більш високий коефіцієнт підсилення з більш високою частотою транзит, і з меншим паразитні навантаження. Якщо ви використовуєте NPN транзистора база легованих Ge яка забезпечує більш високий коефіцієнт посилення по струму. Макет, потрібно набагато більше точності в симетрія тому що струм в основі, copared в CMOS, де немає струму у ворота Rgds

Для CMOS, ви можете змінити всередині, так і довжини. Але для SiGe, там менше гнучкості Є фіксовані розміри і розташування біполярних майже стандартизовані.

від розташування точки зору, ви повинні обережні шляху сигналу .. уникнути виявляється для високочастотних сигналів швидкості ... вам менше турбуватися про ДРК правила в порівнянні з CMOS ... причиною більшості ливарних забезпечити виправити макет для SiGe HBT (біполярних).

яка технологія найбільш популярних в галузі зараз? А як щодо їх застосування? отл. CMOS, BiCMOS, біполярний, або GaAs. Хто може дати резюме? [Цитата = hrkhari] Привіт SiGe процес пропонує набагато більш високий коефіцієнт підсилення з більш високою частотою транзит, і з меншим паразитні навантаження. Якщо ви використовуєте NPN транзистора база легованих Ge яка забезпечує більш високий коефіцієнт посилення по струму. Макет, потрібно набагато більше точності в симетрія тому що струм в основі, copared в CMOS, де немає струму у ворота Rgds [/quote]

Звичайно CMOS є заселення, тому що це дешево

Бути здатним працювати з процесом SiGe дуже вигідно, зауважте 2 річ, по-перше крутизни GM = Ic / Вт він змінюється лінійно з струмом зміщення, і щонайменше в 20 разів вище, ніж колегою CMOS для тих же струм зміщення. І мало gm.ro посилення сигналу = Ic / Вт * VAF / Ic = VAF / Вт, як ви можете бачити це значення не залежить від зсуву умови (як протистояти CMOS), анкета раннього напруги в хорошому процес ARROUND 100 і Vt при кімнатній температурі становить 26 мВ. Так невелике посилення сигналу, що ви можете отримати від БЮТ на порядок 4000 (72дБ). На практиці, звичайно, це буде менше, але це пояснити потенціал пристрою. Погано тільки те, низьким вхідним опором, але ви повинні дізнатися правильну структуру дизайну, щоб обійти це (так що це доцільно). Після того як ви повністю undestand capacbility апарату, особливо в аналоговому, то ви почнете цінувати його більш докладніше:) є ARROUND

Я відправив цей документ, який може мати відношення до цієї дискусії, в іншому потоці. http://www.edaboard.com/ftopic92246.html "CMOS і SiGe біполярної схеми для високошвидкісних додатків" Вернера Simburger, та ін. ін., GaAs IC симпозіуму 2003 року. Анотація-Останнім часом CMOS було продемонстровано, щоб бути життєздатною технології для дуже високої швидкості передачі широкосмугових і бездротових систем зв'язку до 40 Гбіт / с і 50 ГГц. Досягнення в області масштабування пристрій і допінг-профілю оптимізації також привели у SiGe біполярних транзисторів з вражаючою продуктивності, в тому числі частота зрізу більше 200 ГГц. У цьому документі представлені досягнення в області схемотехніки які повною мірою використовувати високошвидкісний потенціал 0,13 мкм КМОП-технології до 50GHz і високопродуктивні SiGe біполярної технології до 110GHz робочу частоту. Поєднання передових методів замикання і про стан сучасної виготовленню-технологічного процесу призводить до збереження вгору зсув частоти межі.

За мого особистого досвіду, ви будете дуже цінуємо високий грам SiGe HBT, великий струм можливості так, щоб зменшити parasistic в поточному ж вимогу. Ви можете часто доводиться виродилися резистор, щоб допомогти лінійності, поточне дзеркало відповідності, зниження шуму струму. У дизайні LNA, в зв'язку з вище GM, шум повинен бути менше за своєю суттю. І, більш низькі вимоги LO влади для включення функції в змішувач. У дизайні ПА, SiGe забезпечують більш високу потужність effency у зв'язку з великим коефіцієнтом підсилення.

З точки зору Ft: що вам досягти з SiGe в даній технології вузла, можна досягти її з 1 до 2 genetation пізніше RFCMOS. Нагадаємо, що RFCMOS не чистої технології CMOS. Це вимагає декількох шарів металу (6-7) для котушки індуктивності і спеціальних технологічних операцій / і проект, щоб зменшити шуми і підвищити надійність. Що стосується гнучкості і розмірів транзисторів оптимізації, SiGe біполяром можуть бути змодельовані з "Hicum" фізичні та масштабованої моделі: Ви також можете подивитися на продукти Xmod: www.xmodtech.com З повагою,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back