Pre-Спотворення підсилювачів потужності: MAX2009, MAX2010

G

gszczesz

Guest
Кого-небудь є досвід роботи з цими чіпами: MAX2009 і MAX2010 (http://www.maxim-ic.com/)??

Будь-яке намагалися здійснити розімкнутого попередні спотворення підсилювачів потужності?З мого досвіду підсилювач потужності IP3 зміни підпису занадто багато за температурою і часом для здійснення будь-яких розімкнутого попередні спотворення ефективно ...Хто-небудь які-небудь успіхів?

Грег

Я donnot використовувати max2009 як перед-distorter, корекція лише 3 дБ, я використовую
RF-DPD, correstion складає близько 12-15dB на загальні умови, worest стану, корекція Про 10dBc

Цифрові РФ попередньо спотворенням є замкнутої системи, де ви контролю вихідного сигналу, з тим щоб виправити IM3 компоненти ....Він не піклується про те, що створення IM3 і як, це всього лише заходи її і створює зворотне.Це звичайно ж буде набагато краще, ніж розімкнутого аналогового попереднього викривлення ..

Але питання в тому, робить відкритим попередньо циклі аналоговий сигнал-шум поступового поліпшення продуктивності (це дасть вам ваше 3dB НАД RF-ДПД) або RF-ДПД поліпшення limitted чимось іншим, незалежно від того, що первинний IP3 підсилювача ?

Грег

Відкрите циклі предіскаженій немає нічого нового.Ви генерувати intermod продукт, який дорівнює за амплітуді, але на 180 градусів по фазі intermod Потужність підсилювача.Зазвичай фаза перебування досить стабільним протягом температура, але амплітуда отримати напартачили.

Речей, щоб отримати більш вам ближче температура:
1) Якщо у вас багатоступінчастий підсилювач потужності, організувати її таким чином, що вихідний каскад вносить найбільший вклад у intermod.Ви домоглися цього, з середини етапи IP3 вище, ніж ви, як правило, дизайн.Ви не хочете, деякі дивні поєднання потужності / середині етапу створення intermod, тому що за температурою, яка буде невідтворюваних і не монотонна температура-від одиниці до одиниці.

2) Ви контролювати амплітуду predistorter Generated intermod продукт, пропустивши його через напругу змінного аттенюатора (PIN діод, наприклад), який знаходиться під контролем кімнатній температурі уставки опору і зміні температури термісторів або sensistor.Додавши трохи емпіричної роботи, ви можете отримати криві збігаються.

Наскільки я пам'ятаю, мені вдалося отримати в 6-8 дБ 3-го порядку продукт Придушення від -20 до 80 ° С.

Я пробував використовувати MAX2009 і я також може отримати 6dB поліпшення, якийсь час так чи інакше.Кімнатній температурі, саме по собі може бути компенсована (тобто подивитися таблицю для контролю MAX2009).Проблема виникала і з самонагревающіеся наслідків основний підсилювач.Залежно від того, що передається, самонагревающіеся вирахування може тривати довго.Це стало дуже помітно при використанні 2 перевізників близько один до одного модулюється псевдовипадковою модуляції.Частота коливань двох носіїв і їх псевдо-випадкових кодів генерує різні самонагревающіеся ефекту пам'яті, що може або зробити MAX2009 корисним або tottally марно ....Дуже неприємно працювати.Оскільки підсилювачі самонагревающіеся пам'ять може домінувати IP3 підпису, було неможливо налаштувати розімкнутого predistorter для хорошої корекції .....Це для базової станції передавачі, як Motorola / Freescale MRF21120R6 LDMOS і такі.

Щоб посилити проблему, LDMOS вони продають, мають внутрішні IP3 схемами, які роблять скасування IP3 підпису дуже чутливі до необ'єктивності і температури.Двоколірний випробувань показують IP3 отримати Nulled навчання на самому зокрема упередженою обстановці.IP3 бути обнулені з не означає, ККПП-1 є Nulled Out, але робить розімкнутого попередні спотворення складно, якщо не неможливим.Таким чином, питання, є робота інвестувала в спробі зробити відкритим контуром попереднього спотворення вже оптимізовані, самонагревающіеся LDMOS підсилювача стоїть, або цифровий попередні спотворення limitted-то це не хвилює, що ви починаєте IP3 від с (тобто дозвіл вашого КСР, або щось подібне)?

Грег

Ви можете використовувати відкриту петлю RF_DPD!
звичайно, у може використовувати APD

Так, ви маєте точного сенсу температура образливого пристрій.Якщо у вас немає адекватного теплопровідності на радіаторі, ви будете відчувати труднощі при зондуванні температура десь крім самого пристрою.Може бути, спробувати наклеювання етилований термістор до пакету пристрої?

DPD вартість значно вище, ніж вартість APD, так що я думаю, вам краще використовувати APD хоча виконання ДПД краще.Відповідно до нового звіту дослідницької, APD може схвалити ККПП більше 10 дБ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back