PicBasic Pro з плаваючою точкою

G

Guest

Guest
Привіт

Як я можу Creat з плаваючою точкою, як у PicBasic Plus.

Я прочитав її на сайті melabs, але нічого не зрозумів.

Спасибі

Привіт!

Ви не можете створювати змінні з плаваючою точкою в ПБП, але ви можете зробити обчислення з плаваючою точкою (основні арифметичні операції) з FP.EXE пакет (завантажити його з сайту melabs).Ви повинні включити файл у вашій основній програмі і використання підпрограм, щоб робити обчислення з плаваючою точкою з зумовленими змінними (по включений файл) та підпрограми конвертувати з цілих чисел в р змінних і віце-назад.Є два з плаваючою крапкою (aarg) і B (бар), що складається з 4 байт кожен (7 біт для експоненти, 1 біт для передачі сигналів і 24 біта для мантиси).Все, що вам потрібно включити в пакет, як використовувати, приклади т.д.
Бажаю удачі.

Привіт

Отже, яку користь я отримав, якщо змінні них самих не може бути виражена як, наприклад, 22,33.PicBasic Plus набагато краще, але, на жаль має безліч помилок.

Спасибі

Привіт ще раз!

Гаразд, ви не можете звертатися безпосередньо 22,33, у вас є 22,33 представлені у вигляді 4 байт Microchip FP форматі (за аналогією з IEEE 754 формат).Але PBP може лікувати словом змінних (2 байти або від 0 до 65535 діапазон).Ви робите розрахунки, отримаємо 22,33 в результаті в плаваючому форматі точки (4 байти) і перетворити його в ціле число разів форматі (використовуючи за умови підпрограма).Як 22,33, будуть перетворені в ціле число 22, то ви втрачаєте частину незначний.Але ви можете помножити результат на 100 або 1000 (переважно) до переходу і в цілочисельний формат ви б 22330, просто перенести десяткову крапку в потрібне місце і показати його в ЖК або світлодіодний дисплей.Це не проблема, просто і прямо.
Я можу засвідчити FP процедури працюють дуже добре.
Прикладного, включених в пакет (FPREP) можна зробити переклад будь-якого дійсного числа з плаваючою точкою форматі (4 байти), які будуть використовуватися в програмах, як константи.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back