PIC16F877 RTC використанням TMR0 або DS1307. Перевага проти Недоліки

W

WStevens_sa

Guest
Привіт хлопці Я намагаюся з'ясувати, який є кращим способом підійти до цього. Які DIS-переваги та переваги які варіанти? Варіант 1: 877 використанням TMR0 створити RTC Варіант 2 877 використанням DS1307 RTC. Я хотів би бачити те, що думка кожного є.

Привіт WStevens_sa, обидва рівні у точності (припустимо, високої якості кристалів + точності використовується для ПОС), якщо споживана потужність, не клопоту з кодування і схема вважається DS1307 RTC добре, спасибі,

Привіт, що [я] DineshSL [/I] забув згадати (але він, ймовірно, означало, що з " будь-яких клопотів з кодування ") є те, що DS1307 є реальною годинник / календар і вам не доведеться Щоб перемістити одну кодування палець, щоб мати час і дата відображаються формат (BCD), в той час з ПІК Ви згадали, що вам потрібно зробити всю роботу самостійно (як ми бачили в попередньому пості). Якщо кристал є точною, і Ви додаєте до вашої батареї DS1307 дизайну, ви можете мати працюючий годинник / календар на довгі роки, навіть з ПОС вимкнений. У цих умовах, зберігаючи працює годинник спосіб більш енергоефективні, що, ПОС зробити це в програмному забезпеченні. Єдиний недолік, якщо такі є (крім додану вартість специфікації для проектування), є додав складність інтерфейсу I2C, що ця схема має. Але це не повинно бути питанням, оскільки ПОС ви згадали також має можливість I2C в апаратній. Артур

Привіт, Не забудьте третій шлях - 32k кристала RTC на Таймер 1 - одна з функцій Microchip вбудованими Ви можете знайти друга краще використовує для Таймера 0 ..

Wow завдяки хлопця для всіх відповідей. Всі дали корисну інформацію.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back