DC-DC конвертер усереднення

A

amriths04

Guest
Зазвичай для аналізу режим включається DC-DC конвертер ми повинні середньому рівнянь через два стани (ВКЛ і ВИКЛ). тепер мої сумніви чому ми повинні лінеаризовану його (обурення) після усереднення? НЕ усереднення себе лінеаризовану включається ланцюг, як тільки нелінійний елемент був вимикач? Дякую вам,

я не чув про цей метод про який ви говорите ... якщо у вас Google "компенсація за" і "тип 3 компенсацію мережі" (також 1 і 2) ви отримаєте деякі ідеї ... але я ніколи не чув про ваших методів усереднення включення / вимикання й т.д. Ллойд Діксон робить деякі хороші замітки для вдаючись до допомоги.

я не кажу про компенсацію схемою. усереднення і лінеаризації я згадав про те, що, що стосуються слабкого сигналу уявлення перемикання перетворювачів.

Усередненням тільки відсівати ефект перемикання. Середня модель як і раніше бути нелінійної моделі. Лінеаризація необхідно застосовувати лінійні теорії управління.

Я думаю, що існують різні аспекти, пов'язані з вашим питанням, і, можливо, не просто так чи ні. Ви говорите про малих сигнал, еквівалентний ciruit, який є звичайним методом для моделювання контактних схем, я думаю. За визначенням, це лінійні, але строком на конкретний момент роботи тільки. Якщо ваш аналіз також передбачає великі зміни робочої точки, лінійна модель є більш-менш неправильною. Ви повинні з'ясувати, якщо це може дати значимі результати, хоча. Через це основне обмеження, я не впевнений, що це великий користі, виконувати точні усереднення рівнянь. Особисто я віддаю перевагу прості схеми заміщення, які представляють основні властивості ланцюга. Для деяких схем, які basical нелінійного поведінки, наприклад, конвертер долар в не-безперервному режимі, Ви можете бути в змозі визначити, еквівалентна схема складається з лінійного члена та експлуатації точку залежними вигоди. Але я не думаю, є загальний чисельний метод, це швидше питання інтуїтивного розуміння.

@ FVM наскільки контактних схем стурбовані усереднення в основному робиться для видалення комутатора і розкладатися включений в ланцюг з безперервним часом еквівалентну модель ланцюга. це розкласти модель має тільки резистори, конденсатори і котушки індуктивності. так що це цілком лінійних ланцюга. (Ми цього не зробимо невеликий аналіз сигналу для повністю пасивного мереж). але, як і раніше всі підручники носити на крок лінеаризації після усереднення. Чому це так? я упустити що-небудь?

Ви можете дати приклад чи довідкову літературу, щоб зробити "лінеаризації після усереднення" зрозуміло. Як ви сказали, лінійні cicrcuit не може бути лінеаризовану більше.

Для amriths04, ЦЕ нелінійна модель! якщо ви взяли шпаруватістю як змінної стану. Ви НЕ МОЖЕТЕ взяв шпаруватістю як константа при виведенні динамічної моделі системи.

@ FVM, основи силової електроніки Роберт Еріксон і будь ручної TI справу з малим аналізу сигналів на дизайн долар. @ Ycj. після усереднення ми, можливо, контрольованих джерел залежить від шпаруватості в нашій схемі. але як ви говорите, він не є лінійною? не могли б ви описати подробиці цього вихід?

[Цитата = amriths04] @ FVM, основи силової електроніки Роберт Еріксон і будь ручної TI справу з малим аналізу сигналів на дизайн долар. @ Ycj. після усереднення ми, можливо, контрольованих джерел залежить від шпаруватості в нашій схемі. але як ви говорите, він не є лінійною? не могли б ви описати подробиці цього вихід? [/ цитата] Щоб amriths04, я не люблю залучати дуже багато математики, тому я просто дати деякі натяки і ви дізнаєтеся інше самі. Я думаю, що у вас вже є книга "Фундаментальні силової електроніки" Роберт Еріксон, тому вам доведеться в просторі станів середньому модель однієї з DC-DC перетворювачів. Зараз я вам сказати, що співвідношення борг змінної стану, як напруга кришки і котушки індуктивності струм. Погляньте на моделі, ви виявите, що продукт термін шпаруватістю та інших змінних стану зробити його нелінійним. Так що нелінійна модель.

Я в даний час вивчення цієї книги для мого MSEE. Я розумію, що ми використовуємо індуктор вольт-секундної баланс і конденсатор і Т баланс заряду а малі пульсації наближення до усунення клопоту у використанні довгих математичних рівнянь. Тому книга фокусується на стаціонарному і в той же час нехтуючи хвильової ефект видно на виході постійного струму. Коли ми це робимо і подивіться на форму хвилі в сталому режимі ми бачимо, лінійний відгук у підвищення понижуючий перетворювач і т.д.

якщо ви берете шпаруватості циклу в якості вхідних змінних, ви побачите, що робочий цикл не може бути більше, ніж за 1 (% 100) як його визначення. (Для повного моста вона коливається між 1 і -1) Так що ефект насичення .. Так настає нелінійність ..

усереднюванням не лінеаризовану моделі, а усереднення зроблено, щоб скасувати з перемиканням гармоніки викликано перемикач ... я думаю, у мене логіка не так ... йти backto Еріксон і перевірте ще раз ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back