Analog Devices DSP можна мені пораду?

K

kirgizz

Guest
Привіт,

Я маю справу із застосуванням цифрової обробки сигналів.DSP Я використовую це Motorola DSP56xxx що цілком добре, на мій погляд: фіксована точка, 24 біт даних, 48x48 розрядних множення, близько 160 MIPS (реальний MIPS).
Але спочатку йому не вистачає гарною підтримкою і друге він не є широко використовуваним і застарілим.Тому я вирішив O змін до н.е. DSP.Виникла проблема: необхідно час для ознайомлення з новим пристроєм є занадто довгим для мене.
Саме з цієї причини я вважаю за краще використовувати ДСП з порівнянної точності і продуктивності.

Я побував на початку нашої ери і заплутався про сім'ї ЦГЗ представлені там.Вони або низькими цінами 16-бітний DSP, фіксована точка або дуже потужний і дорогий 32 біт з плаваючою точкою ЦСП.ЦСП від TI не вражають мене багато.Є дуже велика різниця між ASM-programmig фіксованою точкою та плаваючою точкою ЦСП?(Може бути я використовую Д. ЦСП з плаваючою точкою).

Чи можете ви дати мені кілька порад, будь ласка?

Існує ні * * велика різниця в програмуванні 32bit SHARC за фіксованою або folating точки операцій.

Наприклад:

Г0 = R1 R2 / / Додати регістри як цілі

F0 = F1 F2 / / Додати регістрів як поплавців

Привіт,
Якщо вам потрібна швидкість вам потрібно піти за фіксованою точкою і для кращого програмування з плаваючою точкою.Навчання ADSp assmebly досить легко.

Ви можете почати з серії Blackfin і я думаю, це єдина серія, яка може залишитися на довгий час.

БРМ

Большое спасибо.

Я вважаю, Д. має 16-бітний DSP, фіксована точка тільки, чи не так?compilers/tools with EZ-Kits?

Ще одне питання: вони будь-яке судно вільно від заряду
компіляторів / інструменти з EZ-комплекти?
Привіт

Привіт kirgizz

У мене є сумний досвід з новим Flash AD DSP: ADMCF326 спеціалізується на керування двигунами.

Вона має компілятора / Debuger / Flash програміст завантаження безкоштовно.

Робітники за допомогою цього інструменту був справжній кошмар!

Наприклад, якщо ви випадково блокування безпеки "біт" в процесі розробки ви не можете стерти флеш більше (ви отримаєте OTP ...)

Тому я настійно Recomand вам уникнути ЦСП Д. Flash!

Якщо ви хочете переваги флеш пристрої використовують TI DSP, а!

Привіт
Ви можете використовувати Blackfin DSP, ...вона проста у використанні і дуже дешеву дуже і дуже потужний, IDE безкоштовно в веб-сайт (Visual DSP), і ви можете використовувати програму на C, ви дуже хороший матеріал в Інтернеті для використання з цим процесором.
продуктивність складає близько 800 Маков (розмножується і acumulate).

автор

Спасибо всем.Великий поради!

Здається, що сім'я Blackfin DSP може бути дуже підходить для моєї конструкції.
Я подивлюся на цю DSP.

Що таке флеш-DSP?Я ніколи не чув цього терміна (я зовсім Newbee в DSP).Привіт

Коли ви DSP системі необхідно деякий незалежної пам'яті для архіву програми, але ваші завантаження додатків, флеш-ЦСП є ЦСП з деякими незалежній пам'яті (флеш), в архіві для вашого застосування.
хтось мене поправить, якщо я помиляюся ...

автор

для змій

Aahh, щось на кшталт On-Chip ROM (але перезаписувані).це таке?
Це програмне забезпечення від А.Д., VisualDSP ... вона повинна бути безкоштовною.Але я знайшов наступну фразу у виборі PDF керівництвом Д. 's: "VisualDSP Test Drive 90-денна безкоштовна пробна версія".плутанина ....до mandrei

Хіба ви маєте справу з VisualDSP або з іншим пакетом програмного забезпечення AD?Thanx за швидку відповідь.
привіт

Так, це так, як On-Chip ROM але це Flash, Visual DSP буде продовжувати funcinal, якщо ви кладете clok назад, коли він закінчиться, ви можете зробити це або форматування і перевстановити її ..

Привіт, з Новим Роком!

На мій погляд, Blackfin сім'я не підходить до мого дизайну з 16 біт довжина слова даних.
Я читав деякі дані листи з AD (наприклад ADSP-21160N EZ-Lite Kit).І я виявив цікаву річ існує.Справа в тому, що використання програмного забезпечення обмежена 21K програму слів (може бути занадто коротким для мого дизайну?).У цьому випадку вона повинна бути ліцензована.Скільки це коштує?Гадаю, це не з дешевих.

Чи може хто-небудь дати мені трохи огляду?привіт

Привіт kirgizz
Які периферійних пристроїв (UART, USB, АЦП, кодек, CLK, мікроконтролерів і т.д.), Вам необхідно поряд з процесором DSP і яку обробку (MIPS) Ви збираєтеся робити в DSP?

Привіт, puviarasu.

Мені потрібно ЦГЗ, принаймні 150 MIPS продуктивність, можливості 48x48 розрядних множення (фіксована точка) або співставні з плаваючою точкою.Необхідна периферійних пристроїв 1-2х SPI і 6x I2S/SPI сумісний інтерфейс для зв'язку з 20-24 розрядний кодек (2x і 4x АЦП ЦАП).привіт

Цитата:

до mandreiХіба ви маєте справу з VisualDSP або з іншим пакетом програмного забезпечення AD?

HI kirgizz
Я думаю, Analog Devices SHARC Hammerhead 21161n процесор буде підходящим процесором Це 32 біт з плаваючою точкою процесор працює на частоті 100 МГц, і (вона має 1 SPI порту, 4 спортивних, 2 порти і паралельний інтерфейс автобусі) він спеціально створений для аудіо-додатків, ви можете знайти багато плат від різних виробників цього процесора.
Опис продукту
H ** P: / / www.analog.com/en/prod/0, 2877, ADSP% 252D21161N, 00.html

Комплект з оголошення Audio 2 ЛІНІЯ СІН і 6 лінійних OUTS
21161-апаратний - EZ-KIT Lite Evaluation Kit для ADSP-21161 SHARC Процесори
H ** P: / / www.analog.com/en/prod/0, 2877,21161% 252DHARDWARE, 00.html

Привіт
Puviarasu

до puviarasu

Спасибо, я тільки що дивитися на це рада: здається, дуже підходить для моєї конструкції.Я тільки боюся 5K "користувач вільний" код межа для VisualDSP поставляється з Радою.Ціна за повну версію занадто високий.до mandrei

Чи означає це, я тільки можуть виконати мій код від хазяїна (в х разів), але не можу налагодити її?
І тоді налагодження реального часу можливі, якщо у вас є цей кабель апаратний емулятор / рада?Чи можу я використовувати будь-яке програмне забезпечення моделювання / емуляція від хазяїна?привіт

Привіт kirgizz
Що ви сказали, було неправильно, проходьте ви комплекти EZ керівництва.VDSP поставляється разом з платою будуть працювати на борту, що поодинці (необмеженого розміру коду не 5K), і ви можете емулювати через порт USB (у мене простежити ланцюг і пішов через керівництво) і витрати на борту становить $ 495.

Завдяки & стосується
Puviarasu

до puviarasu

Я краще тобі вірю, але ці терміни мені сказати ще одне: "ліцензія поставляється разом з EZ-KIT Lite накладає такі обмеження.

Розмір призначеної для користувача програми з кодом обмежується 5K слів (1 / 4) ADSP-21161N процесор з космічною програмою пам'яті.
Ні підключення до симулятора або емулятора сесій допускається.
EZ-KIT Lite обладнання повинне бути підключено і харчування до того, щоб використовувати VisualDSP з комплектом ліцензій ".

-> ADSP_21161N_EZ_KIT_Lite_Manual_Rev_2_1.pdf, стор 42 з 122

привіт

хіба це дорога?495 доларів США.Хто-небудь продати дешевше EVAL плати DSP для початківців?

Ви можете використовувати Microchip dsPIC.Ви можете отримати демо борту всього US $ 99.00
Перевірте на www.microchip.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back