7-сегментний дисплей допоможіть! (Вирішено)

D

Deepak350

Guest
Привіт всім, I'v почали простий проект для відображення буквено-цифрових символів на 7-сегментний світлодіодний дисплей, підключивши його до MCU. Проблема я зіткнувся це персонажі дуже нудно. Кількість 1 »є яскравий, але кількість '8 'дуже нудно. Я використовую два дисплеї для відображення з 0-99. Спасибо заранее.

Ви повинні використовувати резистор, як обмежувач струму. Що вам потрібно, це джерело постійного струму для приводу сегментах.

Насправді, я думаю, що проблема в тому, що всі сегменти отримують харчування через той же обмежувальний резистор. Оскільки все більше сегментів включені, більше струм через резистор і, отже, є більше падіння напруги на резисторі. Ось чому, при відображенні 8, яскравість дуже низька. Щоб вирішити проблему, місце резистор не на загальній лінії, але на кожному з 7 ліній (8, якщо ваш дисплей також має '.' Характер) водіння кожного сегмента. Кращий тип 7-сегментний дисплей, на мій погляд, принаймні, типу із загальним заземленням. За цим ви можете легко використовувати транзистор (нормального типу NPN) для переключення на кожному сегменті. Це гарантує, що мікроконтроллер не займе дуже багато навантаження, і всі ваші сегменти красивим і яскравим - завжди.

спробуйте використовувати підсилювач IC, як ULN2003 для посилення струму і стверджувати, що струм, коли всі світлодіоди дозволите

[Цитата = Deepak350] Привіт всім, I'v почали простий проект для відображення буквено-цифрових символів на 7-сегментний світлодіодний дисплей, підключивши його до MCU. Проблема я зіткнувся це персонажі дуже нудно. Кількість 1 »є яскравий, але кількість '8 'дуже нудно. Я використовую два дисплеї для відображення з 0-99. Заздалегідь дякую. [/ Цитата] Ви повинні використовувати сім сегмент, як водій 74LS47 (TTL) або 4511 (CMOS), так що призвело світло буде стабільним.

Всім привіт і велике спасибі за відповіді і мої щирі вибачення за затримку відповідей. Ну моя проблема вирішена. [Цитата = zx_sa] Насправді, я думаю, що проблема в тому, що всі сегменти отримують харчування через той же обмежувальний резистор. Оскільки все більше сегментів включені, більше струм через резистор і, отже, є більше падіння напруги на резисторі. Ось чому, при відображенні 8, яскравість дуже низька. Щоб вирішити проблему, місце резистор не на загальній лінії, але на кожному з 7 ліній (8, якщо ваш дисплей також має '.' Характер) водіння кожного сегмента. Кращий тип 7-сегментний дисплей, на мій погляд, принаймні, типу із загальним заземленням. За цим ви можете легко використовувати транзистор (нормального типу NPN) для переключення на кожному сегменті. Це гарантує, що мікроконтроллер не займе дуже багато навантаження, і всі ваші сегменти красиво і яскраво -. Завжди [/ цитата] Я так і зробила (індивідуальних резисторів замість одного загального), і проблема вирішена. Знову велике спасибі всім за відповіді. З повагою, Deepak350

Привіт, Це схема схожа на мою дошку.

Це idealy неправильно. Випромінювач з PNP транзистор повинен бути підключений до + харчування ве & колекціонер повинні піти в поширені з 7-сегментний дисплей CA

На схемі транзистора використовується PNP, наш транзистор NPN. Вибачте за помилку.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back