16 QAM і релєєвського каналу з MATLAB

L

leony

Guest
Я намагаюся моделювати 16 QAM модуляція в релєєвського каналу. Однак BER завжди близько 0,5 незалежно від того, Eb / No є. Канальна модель я використовую це: CH = 1/sqrt (2) * (randn (N, 1) + SQRT (-1) * randn (N, 1)); де N є число біт. шум = 1/sqrt (2) * (randn (N, 1) + SQRT (-1) * randn (N, 1)); є AWGN. s_hat = SQRT (SNR (к)) .* абс (гол) .* X + шум, є символи після каналу і AWGN. (SNR (к)) SNR або Eb / No циклу. Я не використовую формують фільтрів. Просто бітів на символ відображення каналу та шум після, ніж символ розрядними додатками. Однак BER завжди близько 0,5. Що може бути проблема? Заздалегідь дякую ....

U завжди будете отримувати BER 0,5, якщо і не робити нічого, щоб видалити ефект каналу RX (я не кажу, шум). Використання деяких технологій equaliztion щоб звести нанівець ефект канал, а й отримати правильний результат.

Дякуємо за швидку відповідь. Але я використовую таку ж структуру, для 4-QAM без еквалайзера і BER така ж, як теоретичного значення. Я відчув це знову з BPSK і це нормально, а також. Але при моделюванні 16-QAM, BER завжди 0.5. Що б бути причиною цього?

може у розмістити код і використовуєте для BPSK і QPSK?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back