1 Гц тактового імпульсу для цифрових годин

Y

yingyingong

Guest
як розробити схему, яка використовує TTL мікросхеми для генерації тактових імпульсів 1 Гц для цифрових годин? Всі конструкції, які я знайшов використовують CMOS. хто може допомогти? заранее спасибо

Краще використовувати CMOS логіки мають низьке енергоспоживання, більш висока перешкодозахищеність і т.д. Як завжди, якщо ви повинні використовувати тільки TTL, можливо, ви можете спробувати NAND Шмідт ворота 32.768 кГц кварцовий генератор. Пізніше, використовувати бінарні лічильники, щоб отримати імпульс 1 сек.

Ви можете зробити це з допомогою простої 32.768 кГц XTAL осциллятор потім розділити його кілька разів з дільника / дільник або ланцюг D-тип тригерів (лічильник пульсації). Тим не менш, TTL дійсно порожня трата часу тут. Ви можете використовувати один 74HC4060 як XTAL осцилятор (на 32.768 кГц) і 14 етапи лічильник / дільник. Вона має як всередині, так. Це дасть 2Гц що досить близько - просто кинути через вихід D-тип тригера розділити його знову 1Гц. [URL = # http://www.doctronics.co.uk/4060.htm кристал] 4060B лічильник / дільник і генератор [/URL]

Можливо, це практика роботи додому, щоб дізнатися ТТЛ ворота використання.

але інша частина моєї конструкції використовується TTL. якщо я використовую CMOS, є в будь-якому випадку, щоб підключити його запустити мій TTL мікросхеми, що я призначений?

Ви можете перейти рівня і використовувати його. замість CD4060, ви можете використовувати 74HC4060 і це TTL сумісні.

Або 74act4060, діють серії призначені для під'єднання до 74ls логікою, я використовував 74HC логіки TTL вона відмінно працює. Це, ймовірно, звичка ставитися до вашого додатком, лічильник чіп, який ділить частоту до 1 Гц буде точним протягом 1 секунди і більше, проте, якщо вам потрібно точністю до мікросекунд, то ви будете мати потребу в sychronous лічильника або стробування схеми, яка синхронізується з виходу генератора. Асинхронний лічильник буде мати дуже невелике тремтіння на виході, з плином часу це буде взаємно знищуються.

це схема, яку я намалював? хто може сказати мені, де я зробив неправильно? як бій його, використовуючи 4060? чи є повне коло, що я можу звернутися?

якщо слідувати русалка тактового генератора, 4013 не може підключитися до 74LS393 і інші схеми, які TTL. Я правильно? Тому, я підключив висновок березня 4060 на CLK якщо 74161 і Qa буде 1Гц не так? це може працювати? і як я можу обчислити значення для конденсатора і резистора? я не можу отримати значення, показане в русалка тактового генератора. хто може мені допомогти?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back