індуктор моделювання?

P

pigkiller

Guest
привіт всім, хто має досвід моделювання спіральні індуктивності? CMOS технології мульти-металевих шарів. Я прочитав багато статей, використовували 2-пі-пі 1-модель, але результат настільки бідні ... хто може дати мені кілька цінних порад по ньому, велике спасибі

Я отримав деякі документи з цього питання, будь ласка, зачекайте кілька днів. Я працюю також на кремнії Substarte Пасивний інтеграції. : P

Приємно у.о., чи можете ви сказати мені, до складу яких є більш ефективним для вас? Ви можете розповісти мені про вашу роботу?

Я після 3 теза тут (я не знаю, вони вже після .. якщо це так, вибачте) Вони включають індуктор дизайн, конструкцію трансформатора та їх modellings. Дуже корисно і приємно, щоб увійти у введенні дизайн на кремнії substrated пасивних ланцюгів. Rgrds

Деякі з моїх колег використовувати Ansoft ĤSFF для моделювання індукторів та імпортних моделей в Cadance. Я розумію, що це дуже хороший метод. Удача

[Цитата = Element_115] Деякі з моїх колег використовувати Ansoft ĤSFF моделювати котушки індуктивності та імпортованих моделей в Cadance. Я розумію, що це дуже хороший метод. Удачи [/ цитата] Ми використовуємо спеціальні бібліотеки Cadence називається PICS (Passive інтегрованих компонентів на кремнії), що підлягає до нашої компанії. Тоді ми transfom GDS2 файл в Momentum і моделювати. Насправді, я особисто намагався HFSS9 порівняти результати (вимірювання та моделювання), але, на жаль HFSS результати не можна порівняти з результатами вимірювань. Дійсно, тільки частота зсувається, але величина S-параметрів такі ж, цікаво: ролик: Може бути, я зробив помилку при визначенні параметрів або я пропустив деякі хитрі способи .. По суті, ми використовуємо цю спеціальну бібліотеку для побудови і створення конденсаторів, резисторів і т.д. Усі технології залежності. Так чи інакше. В даний час Momentum знаходиться дуже близько до вимірювань з невеликою кількістю турботи трохи установки. Rgrds

[Цитата = pigkiller] привіт всім, хто має досвід моделювання спіральні індуктивності? CMOS технології мульти-металевих шарів. Я прочитав багато статей, використовували 2-пі-пі 1-модель, але результат настільки бідні ... хто може дати мені кілька цінних порад по ньому, велике спасибі [/ цитата] Ти оптимізації побудови кривої? Пам'ятайте стандартного потоку, нижня смуга для головною цінністю індуктор оцінками 1-го порядку самостійного резонатор частота. визначити pararell паразитної ємності. ШОЕ проти частота. є частота. dependet (Q проти частота також), постійний опір @ нижче частота, але і змінного струму resistacnce проти SQRT (частота), що залежить @ вище група: P

[Цитата = extractman] Деякі роботи helful [/ цитата] зробити хороші вимірювання до моделювання видобутку!

спробуйте ASITIC, це безкоштовна програма, яка може проектування та аналізу спіральної індуктивності, також є prgram називається SISP але це не безкоштовно asitic дати пі моделі й може генерувати розташування індуктора і розрахувати його sparameters

Я зробив досить багато індуктор моделювання в минулому році, насправді не на кремнії, але в багатошарових навколишнє середовище. Мій досвід показує, що база даних побудована за результатами вимірювань або EM тренажерів (Сонет) можуть бути використані для створення моделі нейронної мережі. Це може бути знову введено в ADS Патч корита NeuroADS. Він працював нормально для мого індукторів. Як правило, ви навряд чи знайдете будь-які фізичні моделі на основі, тобто одна дотепність зосередженими L, R і С, які можуть охоплювати досить складну поведінку багаторядковий індуктор. Нейронні мережі не дбають про це, вони просто дають S Парс і вона може бути дуже ефективним. З повагою FlyHigh

Велике спасибі за добрі поради і корисна паперів. Модель нейронної мережі на основі великих виміряних даних є хорошим вибором, проте, я не стільки результат вимірювання. : (Я використовував порівняти мої результати моделювання на основі M / сальника з даними вимірювань Resonence частоти зрушать і фаз параметрів S погано непридатним (близько 20 градусів, зміщення) Є якась проблема в моїй Asitic інсталяції (Cygwin встановлено .. мій комп'ютер і працювала добре, але я не можу увійти Asitic інтерфейс, то чому?), який botherd мені найбільше значення ємність і опір в підкладку включені Кокс, як я можу отримує точні значення?

Якщо змоделювали безліч індукторів з S * NNET (2.5D) на GaAs. До цих пір я отримав гарні результати, але це складно. Важливу роль для обліку товщини металу і отримати хорошу оцінку масову і цінності шкіри втрати. На CMOS ви, ймовірно, для моделювання діелектричних втрат дуже добре.

як імітувати добротність індуктивності?

Визначити еквівалентну послідовне опір вашого індуктор і divde це реактивний опір. Це добротність за визначенням - відношення енергії discipated в індуктор, щоб енергія, запасена в ньому. Ви можете отримати R і L з файлів Spar шляхом підбору еквівалентної моделі до нього. Є два значення R в залежності від способу вилучення Spars. Коли ви кладете індуктивності між двома портами, і ви оцінюєте S21 і екстракт R і L, ви визначаєте навантажена добротність, вона повинна бути перерахована з вивантаження (індуктора сам завантажується з 50 Ом опором порт, це не так Q ). Існує ще один метод для визначення вивантажений Q прямо - від коротких circuted індуктор (один індуктор підсилювача на землю, інші до 50 портів припинення Ом). Без навантаження Q визначається з S11. flyhigh

Вам може сподобатися огляд останньому номері Мотл на індукторі моделювання ...

Чи є вільні (+ вихідний код) програми для створення еквівалентних схем в список з'єднань SPICE формат (крім asitic)? Я цікаво отримати не компактний, але надзвичайно точні моделі. Чи можете ви мені допомогти? пс. Можливо, деякі URL-и? пакетів в секунду. У вас є такі проблеми?

Привіт, звичайно, ви знаєте краще за все, що вам потрібно, і потрібно робити, а просто щоб дати вам якусь думку, якщо ви могли випустити з уваги одну деталь. У своїй попередній роботі було мети створення точних моделей індуктор, але мати їх масштабованої, а також. Це означає, що значення елементів еквівалентної схеми може бути легко встановлений на безліч рівняння, що описує вплив зміни фізичних розмірів (трек довжина і ширина) і число обертів до значення елементів еквівалентної схеми. Це був наш висновок, що надзвичайно точні моделі (з більш ніж 3-4 елементів) можуть працювати на єдиний набір параметрів, але вона не може бути масштабованим. flyhigh

flyhigh, дякую вам за допомогу, яку модель Do U використовували тоді? є опубліковані матеріали (ваш матеріал) про масштабованої моделі (залежно від геометричних параметрів)? Я тільки початківець у спіральних проблема індуктор

Привіт MaxSU, я моделювання 3D гвинтовий багатошарових котушок індуктивності, насправді не індукторів спіралі. Мій еквівалентну модель складалася з 5 елементів. Було відомо, П. І. еквівалентної схеми. L послідовно з R, це два мости через С і два Cs на землю на кожному порту. Хоча моя задача відрізняється від вашого, я зробив деякі читанні індуктори моделювання спіралі, і мені здається, що це навіть складніше, ніж моя справа. Як я вже писав на ранніх етапах цієї теми, якщо ви можете спробувати нейромоделірованія це може бути рішення для вашої проблеми. flyhigh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back