як перевірити фази розбіжність між Я і Q сигналу?

T

trashbox

Guest
Я хочу перевірити фази відхилення від виходів (I і Q) квадратурної LC-ВТС, і в основному я аналізатор спектру, який я використав для тестування інших параметрів LC-VCOs, таких як центральна частота, фазовий шум.Тепер, як я можу перевірити фази відхилення?Чи повинен я використовувати міксер або іншими способами?

Спасибі вам велике!

використовувати VNA, в якості наступного кроку:
!) Калібрування ВНА у смузі частот;
2) перевірити я фаза
3) зберігати його в пам'яті
4) відображення даних / пам'яті
5) випробування фази Q
Дисплей розбіжність між Я і Q

Привіт,

Я не впевнений, про використання ВНА перевірити осцилятори фази.Можна перевірити різницю фаз I / Q розгалужену мережу за допомогою цього методу, який не може бути soultion для активних заходів.

Ви можете використовувати два канали осцилографа, поклав я на один канал, Q з іншого боку і переконайтеся, що один сигнал в максимально коли інший проходить через 0.Це може працювати тільки тоді, коли осцилограф може обробляти сигнали від частоти вашого VCO.Якщо ні, то я думаю, ви повинні використовувати змішувач з відомими I / Q характеристик.Знову ж таки, ви повинні підключити їх де-то для порівняння (ймовірно, осцилограф раз)

flyhigh

Змішувач метод також будуть працювати.Будь-який тип схеми, які використовуються в якості фазового детектора в PLL буде працювати.

springf2000, спасибі за ваші поради, Шкода, що у мене немає ВНА.

flyhigh, спасибі за ваші поради щодо використання oscilloscope.I постараюся.

flyhigh, претензійний, ви б пояснити, як використовувати змішувач методу для визначення фази помилку?Виході із змішувача, на входи якого я і Q сигналу, також синусоїда, як я можу його виявити фазу?

Виході змішувача буде містити член DC плюс подвійний частоти слова.Фільтр НЧ вихід, щоб отримати термін DC.Термін DC буде пропорційно помилку 90 градусів.Якщо різниця фаз саме 90 градусів DC буде 0 В.

Ви можете відкалібрувати вимірювання за допомогою одного генератора сигналів і ліній різної довжини, щоб відмінності різні фази.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back