як отримати різницю фаз між двома сигналами?

O

oahsen

Guest
Замість того щоб використовувати два окремих генераторів можна інтегрувати сигнал одного генератора. Вихід інтегратора зсунутих за фазою на 90 град.

Використання тільки одного генератора потрібно зрушення фаз найкраще досягається за допомогою ПДУ інтегратор в перший і в CR відзнакою другої гілки сигналу спліттера. Різниця фази або зсуву між гілками виходів становить 90 °. Обидва RC константи повинні бути рівними для точного різниця фаз (може бути урізаний). В ідеалі обидва сигналу амплітуди allso рівних на-3дБ і T = RC.

[Цитата = Borber] Використання тільки одного генератора потрібно зрушення фаз найкраще досягається за допомогою ПДУ інтегратор в перший і в CR відзнакою другої гілки сигналу спліттера. Різниця фази або зсуву між гілками виходів становить 90 °. Обидва RC константи повинні бути рівними для точного різниця фаз (може бути урізаний). В ідеалі обидва сигналу амплітуди allso рівних на-3дБ і T = RC. [/ Цитата] Я не розумію мети сигналу спліттера. Завдяки інтеграції і - одночасно - диференціації синусоїди ви отримуєте два сигнали, які знаходяться поза фазою 2x90 = 180 град. Або я неправильно щось?

Один сигнал розділяється на дві спліттер. Перша філія тел. зрушення +45 ° і другий -45 °. Інтеграція в одній галузі і відмінністю в інших, але ніколи не каскадним. Переключення між гілками 90 °. І це саме те, що oahsen потрібно. Або я неправильно щось? Зрушення по фазі між гілками не залежить від частоти і амплітуди сигналу тільки змінюються.

Зверніть увагу, що RC-CR рішення працює тільки на фіксованій частоті F = 1 / (2 * пі * R * C). Якщо зміни частоти, амплітуди і фазового зсуву також зміниться. Інтегратор завжди 90 градусів фазовий зсув, але амплітуда буде змінюватися, а також.

Зрушення по фазі тій чи іншій галузі відносно генератор сигналів змінюється, але зрушення фази однієї галузі по відношенню до інших не залежить від частоти, і це те, що потрібно.

[Цитата = Borber] Зрушення по фазі тій чи іншій галузі відносно генератор сигналів змінюється, але зрушення фази однієї галузі по відношенню до інших не залежить від частоти, і це те, що потрібно. [/QUOTE] Ах так, ви праві! Просто амплітуди зміни в протилежних напрямках ...

[Цитата = Borber] Один сигнал розділяється на дві спліттер. Перша філія тел. зрушення +45 ° і другий -45 °. Інтеграція в одній галузі і відмінністю в інших, але ніколи не каскадним. Переключення між гілками 90 °. І це саме те, що oahsen потрібно. Або я неправильно щось? Зрушення по фазі між гілками не залежить від частоти і амплітуди сигналу тільки змінюються. [/QUOTE] Добре, я бачу, що ви маєте на увазі. Непорозуміння сталося тому, що ви назвали ваші гілки "інтегратор" відповідно. "Відмінністю" - і це не правильно! Ваше рішення містить тільки один RC-ФНЧ і один CR-високих частот.

В кінці кінців нижніх є інтегратором і високих частот є diferentiator на певні частини їх функцій передачі, якщо хочете ви цього чи ні.

[Цитата = Borber] Зрештою нижніх є інтегратором і високих частот є diferentiator на певні частини їх функцій передачі, якщо хочете ви цього чи ні. [/ Цитата] інтегратор має зрушення фаз 90 град. - І ФНЧ RC підходи цьому етапі тільки в [б] нескінченності [/B] (а не на "деякі частини" передавальної функції збігаються (з млості знак) відноситься до CR-ФВЧ ФНЧ є ... просто нижніх частот і більше нічого. Хіба ви не згодні?

Я хотів би додати кілька зауважень. Я згоден, що ФНЧ інтегратора і фільтра верхніх частот, як differntiator але умови не вистачає в цій заяві. Відсутня номінальної т є постійна часу фільтра застосовується сигнал. Якщо постійна часу дуже великий у порівнянні з прикладної Потім сигнал ФНЧ виступає в якості інтегратора. Якщо постійна часу дуже мала в порівнянні з подається сигналу, то ФВЧ виступає в якості відзнакою. Але в це програма, яка вони рівні. Так що не можу назвати це як поєднання інтегратор і diferentiator в цьому додатку. Ви можете отримати той же зрушення +45 ° і -45 ° з LC схема також. Це дозволить виконати вимоги 90 фазовий зсув °. Чи можу я дізнатися частоту роботи, якщо вона знаходиться в мікрохвильовому діапазоні, то 4-портовий гібридний гілка може зробити те ж саме.

[Цитата = kspalla] Я хотів би додати кілька зауважень. ........ Якщо постійна часу дуже великий у порівнянні з прикладної Потім сигнал ФНЧ виступає в якості інтегратора. Якщо постійна часу дуже мала в порівнянні з подається сигналу, то ФВЧ виступає в якості відзнакою. ............ [/ Цитата] Так, я згоден. Це абсолютно правильно сказати, що перший нижніх частот порядку може "діяти" як інтегратор (або краще: підходи інтегруючу функцію) для частот набагато вище її кутку частоти. Це особливо вірно, як ми всі знаємо, що [і] ідеал [/ і] інтегруючої функції не можуть бути реалізовані. Тим не менше, я не люблю формулювання, як "НЧ RC є integator". Ця дискусія дуже хороший приклад для непорозумінь, які виникають, якщо не належної формулювання використовується.

Старі нитку я знаю, але я знайшов його через Google. Таким чином, прочитавши цю нитку інтегратор може бути використаний для зсуву фази сигналу постійної 90 градусів, але амплітуда будуть зачеплені. Може хтось будьте ласкаві запропонувати деякі CR значення форумах схемою, я думаю, ОУ домовленості з конденсатором в негативного зворотного зв'язку, як це ... половина дня) (ігнорувати фактичні значення -! це не моя diagr [URL = http://img232.imageshack.us/i/lpf.gif/]
 lpf.gif
[/URL] .... де фазовий зсув буде постійним кутом 90 градусів, але амплітуда не надто вплив між, скажімо, 80 Гц і 5 кГц? Це так само просто, як забезпечення кутку частоти добре вище 5 кГц. Я спостерігаю в результаті чого амплітуда сюжет, що нахил починається незадовго до кута частоти .... [URL = http://img98.imageshack.us/i/cornerd.gif/]
cornerd.gif
[/URL] Таким чином, якщо скажу, вибрати 10 кГц, як мій кут частота ... з ризиком для трудящих точку (але я хочу, щоб переконатися, що! ).... то всі частоти * буде * бути постійним фазовим зрушенням 90 градусів і ще амплітудою, не будуть порушені ДО моєї потрібно 5 кГц?

oahsen, Є безліч способів, ви можете зробити це з triggerable генератор сигналу. Перший вибір аналогових або цифрових. Як вже зазначалося аналогові методи деяких (але не insermountable) проблем. Чи розглядали ви можливість створення цифрової тригер, який знаходиться у фазі квадратурної? Вона може бути досить легко зробити з двома Dtypes і введення в 4f як годинник. У результаті вихід дуже nicly в квадратурі і буде залишатися таким чином через практично будь-який діапазон частот можна потрапити в ланцюг (так близько від постійного струму до багатьох МГц). Це трохи комплекту у мене в набір інструментальних засобів (поряд з множником частоти FLL), яку я знаходжу дуже корисним при синхронізації до osciliscopes і любить при погляді на різні модуляції сигналів. Форт Лодердейл це ніби обману в тому, що він використовує "цифровий" генератор, який є effectivly чіп DDS.

Вибачення мені не було ясно, в моєму останньому пост - я, мабуть, повинні були почати нову тему .... Я не хочу, щоб створити зрушення фаз між двома сигналами ... Я просто хочу, щоб викликати 90 град фазового зсуву на один вхідний сигнал ... звуковий сигнал ... але, не впливаючи на її величину (на жаль, у мене немає контролю над джерелом ).... тобто я просто хочу, щоб фазовий зсув всі звукові частоти 80 Гц через 5 кГц на 90 градусів. Наскільки я розумію правильно (щодо мого останнього поста) бути в змозі використати цю просту схему?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back