широкосмугового НВЧ VCO дизайн

R

Radiohead

Guest
Привіт усім!

На даний момент я намагаюся створити широкосмугових мікрохвильових VCO тюнінг від 2.5-4GHz використання дискретних транзисторів і varactors (BB857).Я можу реалізувати налаштування смуги пропускання, але імітіруемих фазового шуму дуже погано.Я використовую ansoft дизайнера для отримання цього результату.Чи може хто-небудь дати мені деяку інформацію, яка ланцюга повинні бути привабливим для цих роду проекти?Я бачив, що деякі модулі VCO виробників реалізувати -110dBc/Hz на 100kHz!Більшість інформації я прочитав про осцилятори дизайн для узкополосная!Будь-які вироби / Література / Книги повинно бути прекрасно!

PS Я знайшов шірокозонних VCO статті з Vidmar.Мені потрібно більше пропозицій!

Подивіться на VCO виступив Matiaz Vidmar своєї аналізатор спектру: від 2 до 4 ГГц, робити пошук по EDAboard

Дорогий друже,
VCO налаштування діапазону і фазового шуму є суперечливими специфікацій в VCO дизайн.Ви говорите про ВТС з майже 1 октава налаштування діапазону, те, що
обов'язково повинен бути
пов'язаний з поганою фазового шуму.
Широкосмугового VCOs використовуються у великих відхилень системи або в цифрових системах з великою кількістю мети різниці.
Ви як і раніше, стосується інших джерел шуму, які знижують шум етапі ще в синтезатор з використанням широкосмугових VCO як, наприклад, 60 Гц модуляції з-за джерела живлення
в рябь, витоку ведення частота через петлю фільтра,
і т.д. ..
Ви повинні бути впевнені, що ваша цільова система не буде hurted в найважливіших Специфікації у
зв'язку з шірокозонних VCO.
Для того, щоб запропонувати вам что-то еще, які будуть використовуватися в місці проведення шірокозонних VCO, я потрібні додаткові деталі Вашої заявки.

NandoPG

Шановні nandopg,

Я усвідомлюю той факт, що широка смуга пропускання та низький шум суперечать специфікації.Тим не менш, деякі люди можуть поєднати хорошу роботу на обох рівнях (CFR Micronetics VCO's).Я цікаво, як вони це роблять.

Конструкція я зробити це за один дослідницький проект, він буде використовуватися в синтезатор.Швидкий розрахунок, що, дійсно, фазового шуму, не так уже й важливо.Однак справа в тому, що при виконанні досліджень, ми не говоримо про достатню продуктивності, але й про кращих досяжні показники.І порівнювати характеристики інших модулів VCO центрів з розмінування вказує на те, що багато поліпшення можуть бути зроблені, щоб мої проекти в області фазового шуму.Так що я, що потребують надійної інформації про цю тему.

Шановні Radiohead,

Для розробки широкосмугових VCO я використовувати для подальших кроків нижче:

1 - Використання осцилятори
в топології відомий як заперечне опір осцилятори в commom колектор конфігурації.

2 - Переконайтеся в тому, що транзистор зберігає негативне опір на базі терміналів постійної протягом всього діапазону настройки.

3 - Приєднайте резонатора на базі терміналів.

4 - Використання віртуальної наземної техніки для визначення загружен Q з резонатора.

5 - перевірка уроку, використовуючи рівняння очікуваний етап шуму.NandoPG

Привіт NandoPG,

Я високо ціную вашу допомогу!Я використовував вашу методику для моїх проектів.Запитання: Як щодо резонатора?Чи ви дві серії,
пов'язаних varactor діоди з серією індуктивності, як і в clapp генератор?Або дві серії connecter varactors паралельно з індуктивності,
в поєднанні з конденсатором зчеплення (Collpits).Чи ви налаштовані мікрополосковая резонатора, як Vidmar?І що краще оптимізувати етап шум?

Висока пропускна здатність тюнінг означає високий резонатора навантаження означає низький Q ...як вирішити це?Будь-які пропозиції?
Останній раз редагувати: Radiohead від 15 травня 2004 11:07;, всього редагувався 2 раз

Шановні Radiohead,
Я використав для використання резонатора склала в зосередженими SMD катушка в серію з одним hyperabrupt varicap в серії з низькою капіталізацією (УВС серії 600S) з центром у tunning кола.Цей резонатор повинен бути
з'єднані між базою і підстава транзистора.
Вибір з SMD катушка є одним з важливих переваг.Ви повинні знайти SMD катушка з досить разгруженних Q на тюнінг діапазону.Верховний Q серії з Coilcraft можна розглядати в цьому напрямку.Пам'ятайте, у
зв'язку з фізичної моделі резонатора компонентів в симуляції

NandoPG

Примітка: Я завжди отримав кращі результати, використовуючи зосередженими резонатором, ніж мікрополосковая реалізації.

Ніхто не згадати де конкретні компроміс фазового шуму у порівнянні із настройкою діапазону.

Це varactor кривий themselve.У varactor може мати великий діапазон настройки, якщо бак амплітуда невелика.Якщо цистерна є великою амплітудою ефективної ємності стає нижче, а налаштування шапочка співвідношення виходить також нижче.На додаток до того, що установки напруги отримує обмежене коло из-за зміщення вперед на високій амплітуди.Але високі амплітуди потрібно низького фазового шуму.Це точне місце, де компроміс початку.

Використовуйте замість цього перейшов тюнінг!

Привітання ...

При Дизайн на VCO, ви повинні зберегти компроміс між якістю і широкополосних фактор.В принципі, шум впливає на етапі розробки, а також шуму сигнали модулюють зміщення точки в varactor, в результаті чого FM сигналу.
Обидва кільця осцилятори і танкових LC є найбільш обговорили топології про VCO.Однак, по-перше, можна tunnig в широкому діапазоні, але споживає великої потужності.Навпаки, другий, має меншу владою comsumption, високим Q, але займає великі площі, і було б менше reproductibility.
Державна справ про VCO шукає фазового шуму нижче -120dBc/Hz близько 2,4 ГГц.Вона може сягати навіть нижче фазового шуму, може бути,
що працюють в суб-регіоні поріг.

Я раджу вам, що почати читати наступною документ,
який дасть вам кілька напрямків і огляд.

Осцилятори фазового шуму: учебное пособие
H. Томас Лі, член IEEE, і Алі Hajimiri, член IEEE
www.chic.caltech.edu / Публікації / phase_tutor.pdf

Привіт Radiohead!
спробувати знайти цю статтю
Широкосмугового Низький фазовий шум Push-Натискаємо VCO Марко Gris.
Прикладна НВЧ і бездротової, доступних на веб-archve цього журналу.

"Push-натискаємо топології знижує шум у порівнянні зі звичайними дизайну сказав він.

Агов диван,

Я був пошук АМ
И З статті на їхньому сайті, але архів не був відкритий для публіки.Вони продають компакт-диск з усіма питаннями, але я не можу отримати статтями безкоштовно.Чи є цей диск на MCU?

Спасибі всім за корисні поради!Я дуже люблю цей webboard!

Radiohead,
Знайти надає статті просив, хоча я не думаю, що це шлях, але ви можете спробувати самі.

Прикладна НВЧ і бездротові.
Вибачте, але вам необхідно увійти в акаунт це вкладення

Завдяки nandopg,

хоча ...посилання мертва ...Ви можете виправити його або поставити його в інше місце?

Додавання:

отримав це прямо зараз: здається дуже перспективним!Завдяки мат!

HI Radiohead!
статті додається

Ось дизайн VCO необхідно.

Здравствуйте, диван ----
спробувати знайти цю статтю
Прикладна НВЧ і бездротової, доступних на веб-archve цього журналу.Я цю статтю завантажити звідси, але я не можу відкрити її.
Будь ласка, скажіть мені, якого роду цей документ?
удачі!

Як сказав продовження його DjVu файл.Вам нужно по крайней мере, IE плагін, щоб прочитати повідомлення.Завантажувані на www.lizardtech.com я думаю.

Є топологія де VCO зміни схеми цистерни в залежності від частоти.Це як мати кілька узкополосная VCOs спільної роботи, щоб отримати повний спектр тюнінгу і фазового шуму.

Шукайте Ульріх Rohde книг про ВТС РФ і комунікаційного устаткування.Я знайти їх в Інтернеті.
Інший шлях для створення широкої смузі VCO є varicapless поточні налаштування мультівібратор.Можливі вона буде краще, ніж з VCO bb833/bb857 або smv1265

З Leeson фазового шуму
у формулі, для реалізації етапу шум -110 DBC / Гц в частотному діапазоні від 2,5 до 4 ГГц, необхідних загружен Q становить усього близько 10.

Хоча в цьому діапазоні на частоті резонатора мікрополосковая Цюй складе близько 150 з ROGERS4350B.

Таким чином, основна проблема цього дизайну я думаю, полягає в тому, щоб оптимізувати ланцюг параметри для реалізації QL близько 10.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back