хочемо перетворити значення в Цельсія

E

engr.hayee

Guest
Привіт усім;
Я читаю аналогових значень від lm35 (temprature IC) в pica6f877a.
Я хочу знати, що, як я перетворити ці значення в Цельсія.
Діапазон lm35 від 2 градусів до 150 градус за Цельсієм, і я хочу читати N temprature відображення від 2 ступеня 50 градус за Цельсієм і
Також я використовую 10-розрядний АЦП.
PLZ скажіть мені
Спасибо

Привіт
Я думаю,
= Напруга АЦП значення * Розмір кроку

крок для 10 біт = 5 / 1024, якщо 5V, якщо посилання
Шакіл
Остання редакція ahmedshakeel по 22 липня 2008 7:20; редагувалось 1 раз в цілому

Thanx Шакіл
але я досі плутають.Я не отримую ур точки правильно.
Якщо я використовую формулу U сказати
Цитата:ADC Value = (V Input (lm35 вихідний) * 1024) / Vref

Ви придатний для вхідного сигналу з динамічним перетворювачем АЦП, одним словом, ваша ПІК АЦП може дати 10-бітне слово від сигналу між 0 і 5 В то спочатку вам необхідно відповідати аналогового сигналу з вхідним діапазоном використовуваних АЦП.
Якщо ви хочете виміряти температуру значення від 2 ° С до 150 ° C поглянути на LM35 специфікації, якщо ви використовуєте першою схемою (рис. 1 в таблиці) ви повинні кожні 10 мВ ° С, то 2 ° C -> 20mV, 150 ° C Ви повинні вміти читати 1,5 В.
Тепер у вас проблема, 10 бітний ЦАП ви як мінімум 5 / 1024 = 4,88 мВ тоді ви повинні вміти читати 20 мВ і правильно розуміти його, але максимальна вартість вашого інтервалом лише 1,5 В, менше максимально допустимого по 5V, то ваш читання будуть стиснення, оскільки 20 мВ становить приблизно рівні цифрові значення 4 і 1,5 V дорівнює 307,2 Всього діапазоні приблизно від 303 цифрове значення зв'язку Всього є 1024.Ви повинні відповідати аналогового сигналу 0 - 5 V діапазону, або краще від 0,5 до 4 В, для цього використовувати операційний підсилювач, а потім зробити необхідні розрахунки в мікроконтроллер.

Як інакше можна використовувати недорогі цифрові LM70 termometer з інтерфейсом SPI, точність 0,25 ° С в діапазоні температур від -55 до 150 ° C, при цьому пристрої немає необхідності використовувати АЦП або іншого підсилювача, просто читав і цифрові значення Зробіть масштабування розрахунків усередині мікроконтролера.

http://www.national.com/pf/LM/LM70.html
http://www.national.com/ds.cgi/LM/LM70.pdf

Сподіваюся, що це допоможе

Поки
PowerMOS

Завдяки течуть
якщо я просто робити це, то було б правильним або неправильним або відображення правильних або неправильних значень
Мій код наступне
Цитата:Основними Void ()

(

Int16 значення, value1;

setup_adc_ports (ALL_ANALOG);

setup_adc (ADC_CLOCK_INTERNAL);

While (1)

(

set_adc_channel (2);

delay_ms (500);

Value = read_adc ();

значення1 = 5 * вартість * 100/1023;

Е ( "% F \ R \ N", (з плаваючою точкою) value1);

)

)

Чи могли б ви пост навів дані після перетворення і відповідні значення напруги на вході в контактний ADC?

Поки
PowerMOS

навів дані, коли моя Температура в приміщенні 27

27,34
27,34
27,83
27,83
.
.
.
.Коли я збільшити темп з допомогою паяльника місце поблизу lm35 temprature підвищується.

Напруга на вході АЦП approx274.78mV
це розрахунок права.
Я думаю, що це неправильно, але я не впевнений

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back