транзистор довжиною вибір

J

jszair

Guest
У Джонса і "Книга Мартинов Analog IC Дизайн, стор 222 Основні Opamp Дизайн та компенсації, автори сказав, що розумні розміри по довжині транзистор може бути десь між 1,5 і 2 рази мінімальну довжину транзистор доступними конкретної технології.

Це 1,5 ~ 2 рази мінімальну довжину правило в практичній дизайн?У чому причина цього?Я думав, треба вибрати найменшу довжину, якщо можна зменшити ємність таким чином, скоротити споживання енергії ..

якісь натяки?

Я вважаю, що автори дають поради, що з-за виготовлення питань.Процес виготовлення не дуже точна і транзистори зазвичай мають розмір помилки.Чим менше транзистор велика помилка буде.

Проте багато людей, на зразок мене, намагаються використовувати мінімальну довжину, оскільки вона поліпшує пропускну здатність.Це залежить від програми, якщо продуктивність занадто сильно залежить від розмірів транзисторів, то ви не повинні використовувати транзистори мінімальної довжини.

jszair пише:

Це 1,5 ~ 2 рази мінімальну довжину правило в практичній дизайн?
У чому причина цього?
Я думав, треба вибрати найменшу довжину, якщо можна зменшити ємність таким чином, скоротити споживання енергії.

Інша причина полягає в тому, що вихідний опір транзистора набагато менше, якщо мінімальна довжина використовуються, в результаті низьких доходів.Короткий ефекти каналу також збільшить складність конструкції.
Але все-таки, відповідність форми найбільш важливим.Це одна річ у розробці схеми, щоб написати папір, де вам потрібно тільки один працюючий чіп.Але фішка в виробництві, то зазвичай дизайн від 3 до 5 сигма, в якому ви побачите, що навіть у два рази проектування мінімальної довжини часто розкоші.

Привіт,

Я бачив, L = 2um в TSMC 180nm технологій Lib, але я не знаю, що це максимальне практичне L в 180nm Технологія?Будь ласка, допоможіть мені

СпасибіДодано через 4 хвилини:Привіт,

Я бачив, L = 2um в TSMC 180nm технологій Lib, але я не знаю, що це максимальне практичне L в 180nm Технологія?Будь ласка, допоможіть мені

СпасибіДодано через 2 хвилини:
Мені потрібно використовувати L = 1um для транзистора в 180nm.це недоцільно?я можу використовувати його для розробки моєї ланцюга написати папір?

Спасибі

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back