струм насичення Рівняння

A

aryajur

Guest
Струм насичення рівняння:

I = K (VGS-V) ² (1 λ VDS)

Для PMOS я змоделювати і побудувати криві IV VGS = 0.65V і VGS = 0.8V для 0.25um процес (Vth0 = 0,558; Uo = 100E-4; Кокса = 6.06e-3 => UO Кокса = 0.606e -- 4).
За кривої, коли я обчислити КИ отримати наступні результати:

VGS = 0,65; K = 3.09e-4
VGS = 0.8; K = 1.19e-4

Я розумію, що мобільність є залежність від Vgs.Це знижує для підвищення Vgs, UO є висока мобільність області.Але яким чином До стати більш 0.606e-4, я вважаю, це означає, що рухливість моделювання> UO низької мобільності на місцях.
Якщо хтось має уявлення про те, чому я отримую таке високе значення К, то, будь ласка, відповідь.Спасибо.

Інша річ confusng До збільшення NMOS шляхом збільшення Vgs, у той час зменшується зі збільшенням PMOS Vgs.

Я думаю, що проблема пов'язана з тим, що рівняння вас в курсі дійсна тільки для глибокого сильної інверсії.Якщо це ваш V в 0,558 і імітувати на VGS = 0,65, ви в основному, між слабкими та помірними інверсії.У цьому випадку транзистор в основному регулюється дифузійних явищ, які означають, що відносини між Ід, VGS і V в експоненційної, аналогічний біполярного транзистора.Пошук по моделі EKV.Навіть при VGS = 0.8V, ви все ще перебувають на помірному інверсії, так що ні WI ні С.І. наближення є дійсними.Ось чому ви отримали дивні значення К, які приходять з дуже простої моделі.

Спасибо, я думав те ж, але потім постало питання, що є критерієм для визначення значення V у транзисторах.Вона написана до 3 десяткових знаків, тому вона повинна бути зовсім точним.Як визначається з кривих (будь-яка крива) на МОП?

V в має фізичну menaing: це напруга, при якому заряд в chanell стає 0 (накопичення beween і інверсія).Спробуйте прочитати більше про фізику CMOS, формули для розрахунку сторони мають дуже обмежену сферу застосування.

У V в даній моделі просто гідно параметр.Загалом це не одна фізична як ocarnu вказали.У V в даній моделі карт видобуваються кількома способами: лінійна інтерполяція найпростішого квадратного рівняння С.І. з віссю Vgs в Ід-Vgs Courbe, друга похідна ГМ проти Vgs і т.д.

В усякому разі, всі добувані значення, Сей, в межах 15% варіацій одного один від одного.

EKV модель дає Вам відмінну наближення в усіх регіонах діяльності.

aryajur це рівняння тільки для довгого пристрій каналу (L> 2um), для влаштування DSM, з урахуванням наслідків
satuaration таких як швидкість і мобільність і т.д. Деградація, І. В. Значення пристрої сильно відрізняється від значення обчислюються по рівнянню ви перерахували.

Тим не менш, розрахунок за руку, ви можете ввести
Термін 1 / (1 тета (VGS-VT)) містить у цих наслідків.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back