стека шарів PCB

G

Guest

Guest
Я все.
Я проектування цифрових плати з 2 літаками владу, землю площині, 9 літаків сигналу.
Який найкращий approch для укладання цих літаків?Чи є книга adressin проблема шар укладання з метою зведення до мінімуму EMC / EMI і мати краще SI?

Спасибо

Привіт Гайбраш

Як я розумію, Ви плануєте протягом 12 шарувату структуру.

Зауваження: Я не знаю, про книжки - я червоний деяких статей - але cann't здається, знайти їх зараз.

Я можу закласти хороші правила, якщо ви хочете, але перше - будь ласка specift Як швидко сигнали ви збираєтеся розгромити?вони диференціального?Який шлях повернення (реальне напрям, що сигнал повернення)?Хіба фільтрується (відфільтрованих лініях потрібні зміни в reutrn шляху)?і є ще, що я готовий вам допомогти.

Деякі хороші правила:
* Спробуйте "Бонд" влада шарів і шарів Землі в дуже стислі формат (наприклад - 2,3,4 шари буде 3,3, GND, 5V) з дуже тонкими препрегів / Core (4mil і менше) - ви Л. Л. отримати ємність, що допоможе скоротити підстрибуючи площині.
Спробуйте виконати деякі хороші rools техніка: IE - Ви, ймовірно, знадобиться більше, ніж у 3 яруси влади, якщо висока Nomber швидких сигналів (швидко це міра часу, а не зростанням частоти).Пам'ятайте, що кращий спосіб "щита" Сигнал від проблем ЕВИ поховати його владу між шарами.

* Сигналів диференціальних НЕ Exibit багатьох проблем EMI - можна - її потребує - покладіть їх в зовнішні шари.

* Якщо велику раду - будь ласка, не забудьте помістити Noce дисперсії конденсаторів розв'язки між Землею і електрикою - поширення в Грод від 2 до 4 см (залежно від високих частот на судні).

Shutter_man

У моєму варіанті, землі мало, і загальне кажучи, плоский шар, повинні бути ще.Тому я думаю, ви можете скоротити один сигнал і використовувати його в якості одного приземному шарі або ви можете додати один сигнал лежала і один приземному шарі.А саме зробити чотирнадцять верств ради.

Схоже, у більш ніж у вашій голові з цим дизайном.Я не хочу сказати, що в якості образи, проте, ви, здається, не розуміють багато фактори, що сприяють ради stackup.

По-перше, для запобігання викривлення ради і твіст, звичайно це гарна ідея, щоб зберегти кількість літаків навіть і кількість шарів сигналу навіть.Вони розташовані біля центрального ядра ради в симетричних пар.Це механічний розгляд.

Далі, для запобігання відображення сигналу, ви контролюєте опору на сигнал слідів проведення швидкого наростання або високочастотних сигналів.Це робиться або зробити залп сигнальних трактів або краю пов'язаних диференціальних пар, або посилання на слід на прилеглій площині.Ширина сліду, permitivity ради діелектриком, а відстань між слідами сигналу і його повернення шляху на літаку чи паралельних сліду буде визначатися опором сліду.

Потім, щоб поліпшити шумів від потужності літака, що він часто хороша ідея, щоб закрити пару-сила літака землі літак.Розподілена конденсаторів розв'язки можуть також бути використані в залежності від типу пристрою, risetimes та рівня потужності сигналу.

Далі, необхідно враховувати небажані перехресні зв'язку, які можуть виникнути, якщо існують паралельні сліди на прилеглі шари, які не призначені як диференціальні пари.

Далі, ви повинні розглянути питання про повернення шляхів на літаках.Ви не хочете високої енергії та / або швидкого наростання сигналів обміну повернення циклу.Якщо вони це зроблять, вам буде модулювати один сигнал з іншим на звороті - ви втратите цілісності сигналів.

Далі, ви повинні розглянути випромінюваних сигналів.Деякі швидко і / або високі енергетичні сигнали можуть бути поховані на внутрішній шар з прилеглою літаки, щоб захистити їх від зв'язку із зовнішнім структурам або пристрої.Це буде дуже важливим, якщо Вам треба буде пройти тестування EMC.Інші методи можуть бути необхідні для запобігання випромінював interferrence - таких, як земля через Stiching.Burying певні сигнали можуть також знадобитися, якщо ці сигнали дуже чутливі і повинні бути добре захищені від втручання ззовні.

Є багато міркувань, які залежать тільки те, що ви намагаєтеся дизайн, сильні сигналу, частота механічних міркувань, вимоги до продукту випробувань, технологічність і т.д.

Є кілька книг, які я можу рекомендувати, але ніхто з них не кухонна книга, яке покаже вам, як стек ради на основі числа бажаних шарів.Число шарів зазвичай є результатом ретельного планування макет для конкретного виконання ради.

Для початку, ви можете подивитися на книги, перераховані з наступних питань:
http://www.engineeringlab.com/pcbdesign.html
http://www.sigcon.com/publications.htm

Ви повинні використати залишок шару PCB

залежна од програми
високою швидкістю, відео, аналоговий, влада ...

Кожна програма має свої вимоги

привіт,
kobik

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back