про програмування мікроконтролерів на асемблері

A

arvin444

Guest
чи потрібно вчитися на асемблері для мікроконтролерів програмування.
Будь ласка, скажіть декілька джерел для вивчення зборів Lang ...
Які програмні і апаратні вимоги для програмування мікроконтролера в зборі Lang?
робити різних архітектурах другий синтаксис мови зборів?

які мікроконтролера ви хочете дізнатися? AVR або ПОС ...
Я думаю, що для вивчення зібрань ви повинні вибрати ПІК мікроконтролера, якщо ви beginner.The краще програмне забезпечення (упорядник) є MPLAB (ПОС).

якщо я хочу, щоб програма мікроконтролера ПОС і я використовую MPLAB IDE на моєму комп'ютері, то які апаратні сполуки, необхідні для підключення ПІК мікроконтролера до комп'ютера для programming.And то після мого пристрою на основі мікроконтролера готовий, і я хочу, щоб управління за допомогою мого комп'ютера, то які модулі не потрібні.
спасибі ...

Насправді вам не потрібно вчитися збирання програми мікроконтролера, у вас є можливість використовувати C, BASIC і навіть є компілятор тепер PASCAL для мікроконтролерів, якщо ви хочете дізнатися, збірка певних мікроконтролера.
При завантаженні MPLAB IDE з мікрочіпом сайті ви знайдете всередині MPASM, це асемблер для мікроконтролерів ПОС.
Ви можете використовувати MPLAB C18 (Академічна версія безкоштовно), компілятор C для PIC16/18 сім'ї або ви можете використовувати MikroC інший компілятор C для ПОС від "Mikroelectronika".
і від цієї компанії ви знайдете два друга компілятори називають MikroBASIC і MikroPascal.
йти вперед і відкривати цей світ, не обмежуйте ваші варіанти і дізнатися все можливе.

Як elrayes сказав, вам не потрібно вивчати асемблер, з огляду на велику кількість Мови для мікроконтролерів (навіть найменших - я написав на C TinyAVRs з 1 Кб спалаху і не SRAM ...).

Тим не менше, я б розширити на це сказати, що, поки ви не * потрібно *, щоб дізнатися його, ви майже напевно вигоди від цього в будь-якому випадку.Навіть якщо ви ніколи не писати на будь-якій мові код зборів себе - і це було кілька років тому я в останній раз зробив - це серйозно корисним, щоб читати асемблер висновок компілятора і зрозуміти, як багато роботи мікроконтролера просять зробити для кожної лінії о C, Pascal і т.д. Особливо, коли ви не можете з'ясувати, чому те, що виглядає цілком дійсний більш високого рівня, код не буде робити те, що ви очікуєте, що робити - деякі компілятори можуть генерувати тільки правильний асемблер, якщо структура вашого власного коду певним чином, створюючи загальне сміття в іншому випадку ...

Крім того, коли ви приходите до запускати свій код у налагодження, Є моменти, коли важко або навіть неможливо зробити те, що вам потрібно зробити, не спускаючись в розбирання зору коду.

І, звичайно, якщо ви розумієте асемблері досить добре, щоб робити вище, ви будете набагато ближче до розуміння його досить добре, щоб написати його самі в тих випадках, коли ви застрягли з залізом, яке не має достатньо Недостатньо пам'яті або обробки влади робити те, що їй необхідно зробити, а також боротьби з накладні витрати, понесені компілятора.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back