перетворення значень у зборі

M

Microlab

Guest
Хай всім

Я отримую деякі дані з віддаленій машині через послідовний порт моєї системи в 8051 ASCII format.there буде три цифри номера та одну цифру, як unit.there дві різні одиниці, які можуть бути вибір на віддаленому system.one є кілограм, а інша є фунт.
Я показані charectors в 7 сегмент показує, як вони received.now я хочу експериментувати otherway.if система посилає значення в кілограм, я хочу побачити у фунт і віце-versa.how це можливість керувати даними, отриманими ? чи можна зробити це зібрання?або я повинен використовувати C?
Я використовую Keil компілятор, але більш familier з монтажем
Прохання допомогти менімл

Як співвідношення говорить: "1 кілограм (кг) = 2,205 фунтів" просто помножити свій кілограмів результат з 2,205 отримати його в фунтах.з Langauge З його легкої біт, у противному випадку вона як і раніше легко зборів.І те ж для "навпаки" просто розділити 2,205 фунтів, щоб отримати в кг

Microlab пише:

Хай всімЯ отримую деякі дані з віддаленій машині через послідовний порт моєї системи в 8051 ASCII format.there буде три цифри номера та одну цифру, як unit.there дві різні одиниці, які можуть бути вибір на віддаленому system.one є кілограм, а інша є фунт.

Я показані charectors в 7 сегмент показує, як вони received.now я хочу експериментувати otherway.if система посилає значення в кілограм, я хочу побачити у фунт і віце-versa.how це можливість керувати даними, отриманими ? чи можна зробити це зібрання?
або я повинен використовувати C?

Я використовую Keil компілятор, але більш familier з монтажем

Прохання допомогти менімл

Дорогі друзі!

якщо це легко C не проблема, я буду використовувати C
як ми всі знаємо, в серійному зв'язку, біт даних, переданих та отриманих у форматі ASCII
на 10,295 кг, він буде отримувати 30 год 31H 32H 46h 39h 35h 6bh 67h.leaving тепер обробляти ці дані ми повинні перетворити його в десяткове form.how можна перетворити таким же чином?
чи є в звичайних C для перетворення даних ASCII таких ти десяткових і десяткових чисел в ASCII?. я використовую Keil компілятора.подякувати всіх васмл

Спочатку вам чек на десяткову точку, 46h.Тоді треба відняти від всіх інших символів '0 'характер, 30 годин, щоб отримати десяткових цифр, а ви помножте їх на 10 ^ (положення по відношенню до десяткового дробу) і додати.
Так це:

1 * 10 ^ 1 0 * 10 ^ 0 2 * 10 ^ (-1) 9 * 10 ^ (-2) 5 * 10 ^ (-3) = 10,295

У C дуже простий, але в збірці можна розтягувати його на 1000, щоб отримати 10 295, число:

1 * 10 ^ 4 0 * 10 ^ 3 ...= 10295

Дорогий Eugen_E,

Дякую вам за підтримку
не могли б ви надати мені зразок коду в C
для виконання програми?
перетворення ASCII charectors, щоб десяткові значення?подякувати ваммл

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back