області ефективних видів кришки мама структури

S

sgunupuri01

Guest
Привіт Все, Чи може одне сказати мені, що може бути кращим значенням ковпачок може бути отримана мама кришка в UM кв [ / B]. заранее спасибо

[Цитата = sgunupuri01] Чи може одне сказати мені, що може бути кращим значенням ковпачок може бути отримана мама кришка в UM кв [/ I ] [/] б. [/Quote] C = (ε0 ег * 1 мкм ²) / t_iso Для 0.18μm процесу, наприклад, ег ≈ 7; t_iso ≈ 300 нм; ==> C / область ≈ 0,2 FF / мкм ² ворота кришки оксиду накопичення досягнення ≈ ² 3fF/μm в Технологія цього процесу.

[Цитата = sgunupuri01] Привіт Все, Чи може одне сказати мені, що може бути кращим значенням ковпачок може бути отримана мама кришка в UM кв . Спасибо заранее [/quote] Для 90-нм технології і нижче, ємності для конденсаторів щільності мама може досягати 2 fF/um2. (IBM повідомила значення 1.73-1.76 fF/um2 в численних роботах, і це, ймовірно, вище в сучасних технологій). Відповідно до UMC, MOM конденсатора щільність перевищує МІМ конденсаторів ("65-нм Високочастотний Low-Noise CMOS основі технології SoC РФ", Ян, Д., Дін, У.; Хуан, С.; IEEE Операції по електронні прилади, тому 57, випуск 1, січень 2010 р (и): 328 - 335). Ємність значно вище, ніж значення, отримане Еріка, так як багато шари металу використовуються для мами конденсатор, відстань між металами в країнах з розвиненою вузли значно менше (~ 0.1um), як вертикальні, так і бічного електричного поля потоків можуть бути використані (хоча діелектричної постійна нижче, ніж 7,0 - це ~ 3,9 для SiO2, і 2.5-2.9 в країнах з розвиненою нізкокаліевих технологій BEOL).

[Цитата = erikl] C = (ε0 ег * 1 мкм ²) / t_iso Для 0.18μm процесу, наприклад, ег ≈ 7; t_iso ≈ 300 нм; ==> C / область ≈ 0,2 FF / мкм ² ворота кришки оксиду накопичення досягнення ≈ ² 3fF/μm в цьому процесі технологій. [/quote] я dourbt, вона враховує бічний (окантовка ємності) також ???.. Чи є метод оцінки ємності сплетені чи гребінь, як (штирьовий) структури ..???:?::?:

[Цитата = deepak242003] ... Я сумніваюся, вона враховує бічний (окантовка ємності) також ???..[/quote] Ви маєте рацію, це включає в себе тільки площа залежності ємності. [Цитата = deepak242003] Чи є метод оцінки ємності сплетені чи гребінь, як (штирьовий) структури ..???:?::?:[/ цитатою документів] PDK зазвичай держав окантовкою даних, занадто, SEG TSMC 0,18 μ електричні параметри нижче (опубліковано MOSIS).

нам потрібно, щоб додати цей край ємності в ємність перекриття, щоб отримати загальна місткість ..? nyways THX багато Ерік .... :)

[Цитата = deepak242003] ми повинні додати цей край ємності для перекриття? [/Quote] Звичайно, якщо вам потрібна дуже точна вилучення. І це залежить також від внеску окантовкою кришкою загальна місткість: масив кришкою або пальцями структур сприяти пропорційно більше окантовкою кришкою загальна місткість, ніж (одного) кришки блоку. Якщо окантовка кришки внесок більше - кажу, - 0,1%, ви повинні розглянути свій внесок у разі 10bit-перетворювача, оскільки в іншому випадку кришка відповідні неточності не буде з'являтися, і ви, мабуть, не визнають зниження ENOB викликаних цим .

Будь ласка, зверніть увагу, що поділ загальною ємністю в області та краю (і все інше) компонентів не суворий спосіб розрахунку ємності. Це всього лише зручний наближення, що дозволяють оцінити ємність. Вона не бере до уваги навколишнє середовище конденсатор, інші ефекти другого порядку (тобто наявність кутів у макеті, або складної форми), і тому його точність, ймовірно, не краще, ніж на кілька відсотків (або гірше). Точна ємність розрахунок (з точністю краще, ніж кілька відсотків) вимагає рішення рівняння Лапласа та інтеграції електричного поля або заряду, і в загальному випадку неможливо за значенням окремих сумарна ємність на найпростіші компоненти.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back