моделювання транзистора рівня надійності

B

bastos4321

Guest
Мені потрібно, щоб зробити деякі MOS моделювання транзистора рівня надійності. У кого-небудь є інформація про цей вид симуляцій. Спасибі. Бастос

Використання PSPICE в Simulink MOS рівні. Є 3 рівня SPICE. Ви можете перевірити точність кожного рівня.

Ні, проблема не той. Я хочу, щоб імітувати старіння кожного транзистора, через гарячу ефект електронів і негативних температур нестабільності зсуву. Ці ефекти приводять до зрушення в VT МОП і причини асиметрії в його функціонуванні IV. Це викликає проблеми в 90-нм і нижче технологій. пристроїв. Бастос

Я думаю, Є деякі нові інструменти поставки цього виду моделювання. Для регулярних моделювання є лише рішення. 1. Обмеження до smasll ланцюга або невеликий фокус на деяких Апрт схеми. 2. Моделювання регулярних повний цикл операційної 3. Процес напруг і струмів в пристроях, хоча моделі старіння 4. Відрегулюйте індивідуальний процес / моделі параметр старіння значення. Інший шлях 1. Зробити навколо кожного старіння чутливе пристрій подсхеми 2. Зробити поводження, зміст яких старіння критичних значень терміналу 3. Розрахувати старіння під час роботи в моделюванні поведінки 4. Feed розрахунку старіння в еквівалентні джерела

Тільки один тренажер, який має цих особливостей є Hsim5plus. Бастос

Бастос, я думаю, що ULTRASIM Cadence також імітує, що.

Як побудована модель старіння? Бастос

Наскільки я знаю, існують деякі рівняння, розповідає про ефект старіння на Vt & I (СБ). Але я не знаю, якщо модель для цього є.

[Цитата = hoangthanhtung] Використання PSPICE в Simulink MOS рівні. Є 3 рівня SPICE. Ви можете перевірити точність кожного рівня. [/Quote]

Привіт Бастос, нова версія Eldo також імітує старіння. Однак, це до вас, щоб охарактеризувати модель. Детальніше про це трохи пізніше. (Я повинен йти)

Я пам'ятаю Берклі були якісь папери на такий тренажер. Від'їзд групи Chemming Ху Цзіньтао в Берклі UC. Ідея зробити старіння симов (деградації МОП символ) і подивитися, якщо я зміни більш ніж на 10% у кожному з більш 7yr/15 рік

Це незвичайна справа. Під час "процес кваліфікації" ФАБ буде здійснювати довгострокове тестування надійності транзисторів. Ці прискорюються за допомогою набагато вище Vdd і температурах, ніж транзистор ніколи не побачить. Для гарячих носіїв, моделювання цього буде потрібно 3D симулятор і дуже точні Detials легування профілів під Spacer LDD кожного транзистора. Це також вимагає детального знання захоплення електронів поведінка подзатворного оксиду - те, що б бути специфічними для виробництва. FAB, як правило, право процесу, коли HCI підкресливши, не погіршує грам пристрою більш ніж на 10% більше 10 років. Так що якщо вам потрібно імітувати, що відбувається з транзистора після 10 років використання, деградації можна вважати 10%. Це тільки для HCI - інші механізми деградації існує. Тестування цих механізмів знаходяться під контролем ЦОД (або щось) стандартів, тому документація повинна бути де-небудь.

Я думаю, що тобі краще запитати вашого процесу інтерфейс, якщо у них є модель для престарілих транзисторів. Ви можете, ймовірно, доведеться зробити це самостійно на основі повільних моделі справі або так, щоб включити ефекти старіння. До речі, які ефекти hsim5 + включити в свій моделювання?

Спасибі за інформацію. Я намагаюся отримати деяку інформацію від Fab. У hsim5 + є модель HCI і NbTi. Бастос

є інструмент під назвою "btabert", який може імітувати надійності semiconducotor.you також потрібен ще один інструмент, який називається "realsim Pro" для точного деякі параметри, необхідні для "btabert".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back