допомогу для 12 до дизайну регулятор 5V

B

bamboo

Guest
Шановні все, якщо хтось може дати мені які-небудь пропозиції про те, як почати в дизайні 12 до 5 регулятор дизайн (вихідний струм: 300 мА макс)? Мій бос дав мені тему, але я не маю ні найменшого уявлення в цьому регіоні. Таким чином, ви можете дати будь-який коментар до розробки цієї схеми? Велике спасибі за будь-яку відповідь.

Привіт! Найпростішим способом зробити це є використання лінійного регулятора напруги 7805 (від національних / Motorola / Fairchild і т.д.) пристрій. Він буде регулювати вихідну напругу 5В @ 1A. Цей пристрій має всього 3 терміналів (Vin, GND і Vout) і потребує тільки в обхід конденсатора виробництва (100nF). Іншим варіантом є LM317 (регульований регулятор), а також для 1A, але потрібно більше 2 резисторів і конденсатора. Ці лінійні відходів регулятори потужності, тому що вони перетворять вихідну напругу різниця betwenn і вхідної напруги (множиться на поточний) в тепло, тому, можливо, необхідно використовувати радіатор прикріплений до регулятора. Ефективність в даному випадку буде 41%. Щоб отримати більш ефективний регулятор, Ви можете використовувати DC-DC перетворювача, використовуючи, наприклад, LM2576-5.0 (siwitching крок вниз регулятор), який перетворює вхідну напругу 12 В до 5В допомогою індуктора, швидкий діод і конденсатор фільтра. Він має набагато кращу ефективність - близько 75 до 80%. Там інші способи і пристрої, але вони є загальними і простими.

Для поточних потреб 300mA кращий вибір (більш простий дизайн і будівництво), є використання 7805 регулятора. Ви повинні розглянути можливість використання невеликого heatsing для IC, невеликий шматочок алюмінієвої достатньо.

Які вимоги? як навантаження рег, лінія р, спектр вин? ... Я здивований почути, що ваш бос довіру у достатньо, щоб запитати у обробляти щось у нас немає ідеї. Насправді здивований ... RU в галузі?

Хай, Ви також можете використовувати основний регулятор стабілітрон в наступну ЦКТ, Ви можете використовувати IN5338B 5V, 5W стабілітрон разом з 22R, 5W серії резистор alltoghther може дати до 900 мА вихідного струму. Перевірити дані про IN5338B для більш докладної інформації. Просто дотримуйтеся згладжує конденсатор на виході для стабільного виробництва.

Привіт я покажу вам, імпульсний регулятор, який підходить для вашої роботи: LM2575-5V на виході 5В (1А) і різної вхідний діапазон, LM3575-Adj для вихідної змінної. Технічна документація додається. [Б] Масуд [/B]

Спасибі, ваша відповідь. І якщо нам необхідно розробити схему інтегровані в чіп можна використовувати як звичайний процес TSMC 0.25um процес? Або потрібен спеціальний процес? Оскільки напруга го входу може варіюватися від 7 до 40В.

потрібні спеціальні високі напруги процес, а не звичайний процес для логіки .. і це буде коштувати дорожче

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back