допомога по 8-розрядний лічильник підрахувати.

K

karthiga05

Guest
привіт, Ive зробили свій код для 8-розрядний лічильник, але я не Knw, що ця частина коду робить. може хтось пояснити це для мене? спасибі! почати CTR: процес (CLK, скидання) змінна відносять: std_logic_vector (7 downto 0): = "00000000", якщо почати reset'event і (скидання = '1 '), то c_out 0 "); ELSIF clk'event і ( CLK = '1 '), то c_out (0)

Code:
 починають CTR: процес (CLK, скидання)
Це відкриття лінії на «лічильник» процесу. Це спрацьовує (ініційований / називається), коли CLK або скидання зміни стану.
Code:
 мінлива перенесення: std_logic_vector (7 downto 0): = "00000000";
Це регістр, який представляє перенесення бітів. У звичайних арифметичних, якщо ви додасте 6 +7, Ви отримуєте 13. 13 не вписується в ті колонки, так що ви залишите 3 "в ті позиції результуюча, і ви носите 1" до початку десяти в стовпці. Це перегукується з елементарної математики школи ... Наприклад, 456 +567 ... (Ігноріровать. З перед числами нижче, це заповнювач для правильного вирівнювання характеру) [FONT = Courier New]. 1 січня

Див зображення нижче посиланням: http://fourier.eng.hmc.edu/e85/lectures/figures/ripple_adder.gif Зауважимо, що кожен блок представляє собою повний суматор виходи яких визначається наступними рівняннями : S = XOR B XOR с, С = (а, б) або (б, в) або (в); У вашому випадку "а" регістр попереднє значення лічильника. І "Б" є "00000001". замінити в рівняннях, і ви отримаєте вище спрощених рівнянь.

привіт кожна частина становить половину суматор .. c_out (1)

Тут c_out є сигналом і перенесення є змінною. У VHDL, сигнал буде поновлено з невеликою затримкою. Таким чином, залежність завдання, як і вище не буде в тому ж такті. Але змінна буде оновлюватися одразу. За перший такт: c_out (0)

Добре. Спасибо! Я розумію, це краще. :)

c_out завжди старе значення це? і перенесення завжди поточне значення?

Читайте мій останній пост ще раз і зробити аналогічні розрахунки на папері для перших 10 тактів. копіювати вставити ці розрахунки тут. thats, тільки так можна зрозуміти. якщо ви приймаєте деякі зусилля, як, що тоді люди будуть більш щасливі відповісти на ваші запитання теж.

Читайте мій останній пост ще раз і зробити аналогічні розрахунки на папері для перших 10 тактів. копіювати вставити ці розрахунки тут. thats, тільки так можна зрозуміти. якщо ви приймаєте деякі зусилля, як, що тоді люди будуть більш щасливі відповісти на ваші запитання теж.
Я, звичайно, прикладати зусилля. я Knw шосе працює alrdy. спасибі

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back