дивне явище LC

B

billano786

Guest
Я розробив просту серію налаштована ланцюга, що складається з L & C. Значення L = 0.17mh і С = 10uF.Резонансні частоти наближається до 3.3kHZ.
DC опором котушки складає близько 5 Ом Міллі.Я настройка схеми з функції генератора підсилювач підключений до схеми LC через що погоджує трансформатор опору (0,5 Ом вторинні).

Я спостерігаючи дивне явище.Тока при резонансної частоти через схему LC близько 1A (RMS) і напруги, розроблені в різних схемах РК 552 мВ (RMS) говорив мені, що опір схеми LC становить близько 555 Ом Міллі.Вхідна напруга на первинній імпедансу узгоджувальний трансформатор є 3.3V

Може хто-небудь пояснити причину цього і як зменшити цей імпеданс?

Ваш частин досить великі, що індуктор також має ємність і шунтувальний конденсатор має індуктивність і серій і шунтуючі опору.Це особливо актуально, якщо ваш конденсатора поляризована типу.Ще однією можливою проблемою є насичення магнітного сердечника.Шкала поточного вниз на 10 і подивитися, якщо напруга падає більш ніж на 10.

Спробуйте збільшити індуктивність так що ви можете використовувати більш низьке значення конденсатора, який не поляризована.

Якщо ви зробите індуктор, використовуйте горщик з трьома основними обмотки областях з метою зниження ємності.Крім того, використання великого розміру ядра.Якщо ви купуєте індуктор, використання, призначеного для фільтрації якій влада буде мати велике дроту і ядро, яке не насититься.

Я вже використовуються металізовані поліпропіленові конденсатори (1uF * 10), які не є полярними.Для індуктор Я використовую аморфний тороід з розподіленими розрив (від Honeywell).Основною, звичайно, не вдаючись у насиченні.Перед тим, як вибір на користь основного я ретельно перевірила потужності.Також немає опалення сердечника.Основні призначений для фільтрації влади.

Будь-які коментарі?
Остання редакція billano786 по 16 березня 2003 4:54; редагувалось 1 раз в цілому

Ти вітер індуктор з однієї нитки важкого дротом?Спробуйте п'ять чи десять пасом штрафу ізольований провід.Це значно скорочує AC мідь втрати від ефекту близькості.

Ви можете визначити Q шляхом вимірювання напруги або частини.Це дасть вам ще один ключ.У це співвідношення центру вимірювань на всю вимірювань при вимірюванні на точну частоту резонансу.Розділіть реактивний або часткової Q, щоб отримати efective опір.Дивіться, якщо це відповідає вашому вимірювання.

Інша річ, яка може бути відбувалося це опір змінного струму в проводі вище, ніж опір постійного струму.

Як наголошується, претензійний, напруга в центрі (там, де L і C з'єднані разом) дає вказівку вартості Q.Майте на увазі, що у всіх резонансних контурів фізичного механізму одержання резонансного імпедансу виробляє той чи інший екстремальної ситуації: У паралельному резонансі поточного циркулюючих в контурі множиться на Q, а в серію резонансних множиться напруги.

Це висока напруга може в крайніх випадках, насправді причина проби, і тому шорти.В результаті ви, можливо, навіть внутрішні короткі, якщо перша схема була дуже високою Q (і низьким опором ви хотіли), але потім щось сказав: "вибуху" у зв'язку з напругою напругу, а тепер ні індуктивності або конденсатор може бути пошкоджений.Таке часткове короткий призведе до зниження значення Q, rsulting що резонансна напруга знижується пропорційно.І ви оцінюєте вище загальне опір.

Також, якщо ви думаєте, що резонансні опору коли-небудь буде дуже близько до опору DC, Dream On.Вона буде значно більше, але не обов'язково повинен бути в 100 разів більше за станом на зараз!Схема має всі види додаткових втрат: котушки мідної AC втрат, втрат котушки основного, внутрішнього конденсатора втрати.

Той факт, що ви не спостерігаємо якого-небудь істотного нагрівання, може бути, тому, що ви тільки розсіяти близько 1 / 2 Вт Разом (1 RMS, 555 мВ).Якщо компоненти є громіздкими досить важко визначити, де він нагрівається.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back