двійковий вхід на рис microconroller

P

pisces12

Guest
привіт ... як перетворити двійковий вхід на рис мікроконтролера десяткове значення .. наприклад вхід 1100100 = 200 .. я використовую компілятор PICC .. TQ

Привіт pisces12, розкажіть, як ви даєте двійковий вхід, послідовний або паралельно? Якщо вона паралельна, введення 8 біт на один порт і читати порт значення змінної. Якщо ви не збираєтеся, щоб показати значення, немає необхідності перетворення. Його питання про те, як ви уявляєте зміст змінної. Ви можете вважати його як двійковий або десятковий або шістнадцятковий ....

вибачте, але я можу запитати. Що ви розумієте під послідовного або паралельного введення? Я не потрібно, щоб відобразити його, але я збираюся т використовувати значення в моїх розрахунках.

Привіт pisces12, якщо ви використовуєте його в розрахунках, то ви можете використовувати його без будь-яких модифікацій. Наприклад: непідписаним х Int / / х 8bit змінної. . . х = PORTB; / / читання значення з 8bit PORTB х тепер, якщо 8bit вхідне значення на PORTB = 1100100 був тоді х = 1100100 двійковий == 100 == десяткове 64 шістнадцятиричних Тільки уявлення значення змінюється в зазначених вище випадках і величина залишається тією ж.

хм .. HI! Мені довелося думати про те ж: .- D?, Як, Як би я поклав у коді 8-бітний двійковий якості вхідних даних і перетворити його на десяткове до сих пір, я планую поекспериментувати з перемикачами . Я призначений порт В якості вхідних даних, і я оголосив змінну типу байт, де значення буде зберігатися ..., і я використав цей код: = (((PORTB і 0xF0) справ 10)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back