Як створити Sin (W) за допомогою мікроконтролера 8051?

G

Guest

Guest
Я хочу розробити цифровий генератор сигналу, який може генерувати цифрові значення для використання синусоїдальний 8051, а потім перетворити його в аналоговому синусоїда допомогою DAC0808.Але як для обчислення значень для функції X [N] = SIN (WN), використовуючи 8051, якщо я хочу 50 проб у циклі і 100 герц частоти синусоїди.Я не хочу користуватися таблицею, в якій у мене вже є 50 значень 1 циклу синусоїди.Я хочу, щоб обчислити значення в реальному часі використання 8051.Будь-який DSP концепцій, які можуть бути хороші для генерації гріха (W)???

Привіт зірку:

Я думаю, що це важкий і дуже повільно для 8051 роблять це завдання.
Зазвичай вам потрібно множника, і що за своєю природою, повільно.

Крім того, Ви спробували створити простий трикутний сигнал?
У цьому випадку потрібно тільки додати і відрахування, це занадто повільний.

Якщо Вам потрібно дуже повільно сигнали, що вам потрібні інші люди "речей", як ДСП, обладнання мультиплікатори, (інші uControlers, FPGA's)

Чому ви не хочете використовувати таблицю пошуку?
Це, я думаю, найшвидший спосіб вирішити вашу проблему.

Сподіваюся, це допоможе небагато.

DAC0808 є 8bit DAC.Вона не може бути, важко розрахувати гріха (N) до 8 біт точність.W "і висновок буде ціле число, не з плаваючою точкою.
Я впевнена, що це може бути зроблено з цілими математичні операції шляхом відповідного масштабування значень.

Ціле множення в процесор, який обробляє дані в 8bit шматки не paticularly обтяжливою, кілька сотень циклів помножити два числа 32bit, в гіршому випадку.

Google з'являється навантажень цікавих сторінок про створення синус

Ось сторінка Про розрахунок 8bit синус значення цілочисельних операцій.
http://www.ganssle.com/articles/atrig.htm

5000 розрахунках за секунду з досить швидкої 8051 клону звуки можна реалізувати.

Таблицею це найкращий спосіб це зробити.Вам потрібно лише таблиця чверть синусоїди, ви тільки що прочитали таблицю в зворотному і / або Інвертувати значення для інших трьох чвертей циклу.

Коли тільки за допомогою 8bit виробництва і дійсно низькі частоти 100Hz, як це може бути можливим мати таблицею тимчасового інтервалу між збільшенням випуску продукції до 1 з кроком 0.5uS сказати, замість того щоб нові зразки на фіксований інтервал.
Остання редакція throwaway18 по 11 квітня 2006 15:56; редагувалось 1 раз в цілому

Цитата:

Я хочу розробити цифровий генератор сигналу, який може генерувати цифрові значення для використання синусоїдальний 8051, а потім перетворити його в аналоговому синусоїда допомогою DAC0808.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back