Як розмір PMOS і NMOS у ворота NOR NAND XNOR?

I

isaacnewton

Guest
Мова йде про цифрову дизайн воріт. Для інвертора, ми можемо розміру (W / L) р і (W / L) п по V-ий, затримка вимоги. Але для NOR, NAND, XOR воріт, оскільки Є більше транзисторів у ті ворота, схоже, не легко вибрати значення для (W / L) р і (W / L) n.

Зазвичай дизайн інвертор на рівний наростання і спаду. Це найбільш загальний підхід. Мінімальна довжина каналу може бути використана, якщо ви хочете досягти максимальної швидкості. Канал ширина залежить від диска сили ви хочете, щоб для заданої максимальної швидкості. Для розробки будь-яких інших функцій, ворота, після того як ви інвертор призначений, транзистори з'єднані послідовно повинні мати однаковий коефіцієнт еквівалентної розміром, ніж інвертор. Наприклад, для 2-Input NAND, як два NMOS транзисторів роз'єм послідовно, кожен окремий транзистор повинен мати twise розмір NMOS інвертора. Подвійний випадку для NOR. EXOR можна побудувати з одного і і пару NOR.

Ви можете звернутися до "КМОП інтегральних схем аналізу і проектування" chap.7

Це найпопулярніше питання, поставлене у співбесіді дизайн IC

якщо його використовувати в невеликих навантажень. просто використовувати основні розміри.

Привіт правило ставлення W / L ДО: W / L = 3:1 NMOS

емпіричне правило ставлення W / L ДО: ж / л NMOS = ип / вгору

Я думаю, це залежить від 1. навантаження. Вам потрібні великі міс водити велике навантаження ковпачок. якщо навантаження мінімальне, можна використовувати мінімальну міс. 2. навантажувальна здатність вашого попереднього етапу. вона повинна бути в змозі вести ці ворота, що навантаження на даній швидкості. будьте обережні, що ваш попередній етап, можливо, доведеться багато їздити ворота в той же час. 3. то ви можете вибрати співвідношення між п і р Просто моделюється його і зробити швидкість наростання вихідної напруги від 0 до 1 одно, що від 1 до 0. 4. кілька етапів може знадобитися, якщо один етап не може керувати великого навантаження.

Початок проектування з передачею воріт .. Потім подивіться, що вам потрібно ... швидкості або струму? Швидкість -> малий, великий струм -> великий. не буде збоїв у висновку передачі ворота, ви можете поставити інвертор стійкий вихід .. (Невеликий розмір може бути добре ....). Я вважаю, що число транзисторів дещо не має значення, через ULSI ... srivatsan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back