Як почати роботу з 8051 похідне SoC & C програмою

C

czpir

Guest
Як можна почати роботу з 8051 похідне SoC і програмування Сі для того ж.

[Цитата = czpir] Як можна почати роботу з 8051 похідне SoC і програмування Сі для того ж. [/ Цитата] Я отримав певний досвід у 8051 похідної. Може бути, я міг би дати вам деякі підказки. :)

Завдяки Waterman я в основному lokking за допомогою для Вашого портів вводу / виводу для взаємодії з зовнішньої пам'яті або пам'яті, як пристрої, такі як чіп Ethernet.

Схоже, що ви намагаєтеся використовувати відображаються в пам'ять техніка введення-виведення для зовнішніх регістрів (не SFR) для управління чипом. Цей метод широко використовується для 8051 похідні, такі як моніторинг контролерів. Саме тому, що стандартний 8051 ICE зі спеціальним адаптером постачальника можуть бути використані для налагодження. Для застосування цього виду, ви можете використовувати PBYTE [] або XBYTE [] (я думаю, ви використовуєте K_e_i_l C51 компілятор) для доступу до зовнішніх регістрів і контролювати свої фішки. Докладніше про це див в керівництві користувача до компілятор ви використовуєте. Сподіваюся, що це допоможе!

Шановні Waterman Спасибі! Так, це те, що я намагаюся зробити. Я буду дивитися на допомогу. Будь ласка, дайте мені знати, якщо відображені на пам'ять введення / виведення потрібні додаткові компоненти, які будуть використовуватися для декодування адреси? як 7XX374 або щось, або я можу підключити пам'ять пристрою прямо? Далі я можу використовувати будь-які порт 8051 для відображуваних в пам'яті вводу / виводу, або я повинен залежати від порту B порт?

Це залежить від багато чого. Останнім часом я використовував чіп з тільки 7 зовнішніх регістрів. Я зіставляли регістрів 0xxxh, 1xxxh, 2xxxh, ~ 6xxxh. Тобто я використовував XBYTE [0x0000], XBYTE [0x1000 ],... мати доступ до цих чіпом. Так що я не ставив 373 на борту. Однак, не всі програми можуть використовувати цю схему. Також не забудьте підключити / WR і / RD до чіп для запису і читання. 8051 чіп мій =============== A8 A9 A0 A1 A2 A10 D [7 .. 0] D [7 .. 0] / WR / WR / RD / RD Можливо, вам потрібно 373, щоб замкнутися A0 ~ A7 (8051 акцій цих контактів для передачі даних та адреса).

Шановні Waterman: LOL: Pobably я можу допомогти вам ... Початок проектування з основи (вид I / O ви маєте на 8051 або її периферичної і тип пам'яті ви хочете розробити інтерфейс конфігурації пінів і пам'яті подробиці. , а потім обов'язково з Віль бути в змозі зрозуміти, скільки засувки (безумовно, один додатків і даних) і потрібно, якщо у хочу мультиплекс шпильки і використовувати їх. Regds ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back