Як побудувати простий детектор годинник?

G

gianbo85

Guest
Привіт всім, для університетського проекту у мене є потрібно перевірити на наявність тригера сигналу в моєму апараті. - Сигнал цифровий годинник із змінною частотою в діапазоні від 1 МГц - 50 МГц. - Я можу виявити цей сигнал як з негативним вихід LVPECL XOR (Низький рівень на 1,6 В, високий рівень на 2,4 В) або з виходу ОУ (низький рівень 0 В, високий рівень на 200 мВ) - мені просто потрібно для отримання високого / низького рівня, щоб відправити PIC мікроконтролера у разі запуску в сигнал зникає. Будь-яка ідея? Я думав про superdiode (ОУ + діод), а також контур RC і порівняння в кінці (див. малюнок). З місця на моєму плати проблема, яку я хотів би знайти більш простою схемою без використання двох операційних підсилювачів! Спасибі :) Джанлука

Я пропоную простіший цифровий детектор перехідного періоду (як XOR, з CLK до одного і затримкою CLK на інший вхід) для управління "скидання", і ваша RC мережі може бути налаштований на 2-5 мкс стала часу, і Шмітт буфера після нього.

Крім того, якщо Im рацію: потрібна зміна логічного рівня, щоб відправити на свій ПОС якщо є вихід LVPECL не вищий = 2,4 В, теж увійшов / змінено на "0 = 1,6 В Wher порівнює посилання PLS рівень напруги? Ви ПОС, або це TTL-сумісний введення? Скільки вольт це? Зазвичай с, якщо ECL IC supplyd з +3 V3 або 5 У чому = PECL! порівняння логічного рівня (VBB) знаходиться на макс ок. 1,9 В (Vcc -VBB, 3V3-1V35), якщо ви Hase PECL в системі; це supplyed (як LVPECL за визначення) з +3 v3 чи ні Крім того, що вам потрібно, це не більше як на компаратор + VBB посилання, в разі Concret? між 1355 і 2075mV, практично до середини, як насадка говорить вам теж. Порівняйте PLS для 1,75 В і вашу схему в extrems функціонування теж, але вам потрібен хороший Uref! Інша можливість полягає в onlya SO8 IC (NB100ELT23L) як перетворювача рівня застосовувати і працює до 160 МГц, див насадка ... :) К.

Спасибі за відповідь! Ідея Діка це добре, але кількість компонентів значною мірою збігаються з моїми плюс до затримки годин мені потрібно довго слід на моїй плати або дилерські і це означає, що багато місця потрібно. Karesz, якщо ви читаєте мій опис більш уважно, я не буду годувати сигнал LVPECL безпосередньо до ПОС, які не будуть працювати, як Ви запропонували. Мій колега запропонував альтернативне використання БЮТ: підключення база BJT PNP до сигналу LVPECL, його джерело напруги Vdd через резистор і стікати на конденсаторі. Таким чином, БЮТ ведуть себе як прямокутний генератор струму. Визначення розмірів R і CI може створити напругу рампи на конденсаторі та використання АЦП або компаратора на картинці я можу перевірити, якщо певний поріг її перетнув. Після Вт перетинають я можу розряду З через інший штифт ПОС, і діод. Я намагався моделювати схеми з Vdd = 3 В, R = 1k і тактового сигналу між 1,6 і 2,4. Якщо я ставлю резистор на зливний все працює нормально, але з конденсатором я не можу отримати напруга рампи! Будь-яка ідея? Мати хороший день :)

@ Gianbo85 БЮТ має Е, В і С, але я б основою резистор теж, і так далі ... Насправді ви повинні комутований струм генератора будувати. К.

@ Karesz. Як я міг сказати, що БЮТ має стоку і джерела? :-Х ehehe ... Дякуємо за виправлення. Мені подобається ідея генератор струму, але не можу змусити його працювати, принаймні на моїй SPICE симулятор. Я абсолютно впевнений, що я не потрібна база резистор з фіксованим струмом через резистор емітером і базою напруги. Проблема, коли я своп резистор на колектор з конденсатором. Замість того, щоб напруга рампи я отримую більш-менш постійному напруженні. Що не так з моєю конфігурації? Очевидно, що якщо хто-небудь може підказати найпростіший спосіб реалізувати мій годинник детектор ... ідеї вітаються! Джанлука

Джанлука привіт, Ви можете завантажувати / переключитися з виходом PECL через послідовний Шоттки (Cathode на з ECL) послідовний резистор, конденсатор між Vcc & GND_ С до землі і є 1 .. 2K до Vcc ... Загальні точки катодом / R & C є вихід теж. Розрядка повинна бути можливість з паралельним включений резистор на CK

Ну, ось той, який я накидав протягом декількох хвилин, що, здається, працює. Дуже низькі активів рахувати, але пасивні б трохи пухкі, якщо інтегрованого (тим більше, нижче ви хочете мінімум виявляти частота буде).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back