Як зменшити зміщення в ОУ?

S

steadymind

Guest
Привіт, я намагаюся з простої операційного підсилювача (ДО вхід різн. Пари йдуть послідовником джерело ДО) Я вважаю, що зміщення дуже висока. будь-які способи зменшити зміщення? Я знаю, чому це зміщення відбувається, але не знаю, як її подолати.

Це систематичне або випадкове зміщення? Наскільки велика офсетного і те, що ваше завдання? Кіт

систематичне зміщення у гіршому випадку 2 мВ). мій загальний специфікації для зміщення 10mV (систематичні + випадкові), який я перевищить якщо мої систематичні це високо. я не хочу, щоб реалізувати один нарізаний. CM для входу і виходу становить 0,8 до 1,3, посилення> 40 дБ. передбачуване використання цього ОУ для забороненої зони буфера і генерувати напруги зсуву.

Ви повинні бути в змозі усунути систематичні компенсується розмірів правильно. Випадкового зсуву можуть бути покращені за рахунок збільшення розмірів транзистора. Було б корисно, щоб залишити схема (з розмірами) Кейт

У схемі додається я повинні їздити 1-10М резистора, а також мають намір використовувати firststage різн.-пари як одиничного посилення ОУ управляти ємнісний навантаження .. я знайти зсув висока для обох цих конфігурацій. vdsat вхідних пара становить близько 120mV, посилення = 45 дБ, але зміщення 2МВ: (

Ви призначені зміщення у ньому. Тока в M12 повинні бути такими ж, як в M13, коли вхід збалансованої інакше вам доведеться компенсувати.

я не думаю, що повинно мати значення, я не маю специфікації швидкість наростання вихідної напруги, так що я просто використовувати номінального струму в буфері стека .. що ур Сенс цього ... я буде імітувати з M12 і M13 рівними, і нехай і знають свої результати.

Як ви вимірювали систематичні зміщення? Цей етап різн. Дуже асиметрична і має низьку відкриту отримати петлю. Якщо значення Vout не зовсім VFB без зворотного зв'язку Вам потрібен невеликий зміни напруги на вході в привід Vout до вартості VFB. Чим вище коефіцієнт посилення вашого ота є меншою за необхідну зміни напруги на вході.

Як вже говорилося, схема асиметрична, хоча я не думаю, M12/M13 калібрування проблеми. Нульовий вольт в справить напруга на М47 витік дорівнює М1 стоку (і, отже, M1/M47 ворота). Ваше вихідна напруга буде тоді Vgs М13 вище цього. Таким чином, нульове напруга буде виробляти в напрузі близько 2 Vgs * над землею. Я не думаю, розмір буде позбутися від цього. Ви стоїте більше шансів за допомогою NMOS спільне джерело для М13 і, отже, мати більший прибуток, а також. Ви зможете налаштувати систематичні зміщення, то за розмірами з вихідних транзисторів. Для випадкового зсуву, які необхідно враховувати розміри. У процесі специфікації повинні бути відповідні дані для MOSFET. Використовуючи цю інформацію, ви можете вибрати максимальне зміщення за умови, що не уповільнює підсилювач вниз занадто багато. Кит.

Визначення розмірів транзисторів тільки добре, якщо ви знаєте, що ви робите, і якщо ви отримуєте зворотний зв'язок від тренажера. Ваш єдиний шанс зберегти специфікації для аналізу з Монте-Карло, випадкові зміщення. Систематичне зсув питання посилення контуру і розмірів. Випадковий зсув проблема технології і моделюється за статистикою, які використовуються в аналізі Монте-Карло.

[Цитата = Чіппендейл] визначення розмірів транзисторів тільки добре, якщо ви знаєте, що ви робите, і якщо ви отримуєте зворотний зв'язок від тренажера. Ваш єдиний шанс зберегти специфікації для аналізу з Монте-Карло, випадкові зміщення. Систематичне зсув питання посилення контуру і розмірів. Випадковий зсув проблема технології і моделюється за статистикою, які використовуються в аналізі Монте-Карло. [/ Цитата] Я не думаю, що систематичне зміщення цієї конструкції можуть бути вирішені шляхом зміни розміру. Ви можете оцінити необхідні розміри для даного випадкового зсуву випадкових з відповідною інформацією для процесу, перш ніж робити аналіз Монте-Карло. Це швидше проектувати, ніж раз-ду-Монте-Карло проходить, щоб знайти необхідних розмірів. Кит. [Розмір = 2] [COLOR = # 999999] Додано через 8 хвилин: [/ колір] [/ розмір] [цитата = keith1200rs] Я не думаю, що систематичне зміщення цієї конструкції можуть бути вирішені шляхом зміни розміру. [/ Цитата] Насправді, це, ймовірно, не зовсім вірно, якщо ви навмисно неправильного розміру M54/M0 або M1/M47 ви могли перенести напругу на ворота M13 для нульового вхідного напруги однієї Vgs нижче середини залізниці. Тим не менш, як ви тоді не було б рівних розмірів вхід або дзеркало транзисторів, я боюся думати, що буде з випадковими варіаціями! Я б не рекомендував його. Кит.

Вплив систематичного зсуву 1. Визначено 2-симетрії топології. Залежно від розмірів симетричних Opamp тут диференціальні, симетричні частини топології, введення. Але асиметричним виходом. Так що з точки зору топології, десь у дорозі посилення не повинно бути топології transistion від симетричного до асиметричному. Якщо коефіцієнт посилення шлях симетрично існують [Ь] не [/B] систематичні зміщення. Залежно від того, скільки отримати у вас в transitition від симетричного до асиметричному систематичні зміщення змінюється. У вашій схемі переходу безпосередньо після пари диференціальний вхід. Так напруга стоку М0 безпосередньо випливає Vout. Типові два операційних підсилювачів декорації точці переходу однієї стадії пізніше. Це може бути зроблено шляхом зміни M13 для NMOS. Як з'ясували вище Vdsat М13 повинна дорівнювати Vdsat М1.

На жаль навіть не помітив, МОП. Для зменшення зсуву за допомогою цієї конфігурації не легко. Або зробити в стандартній двоступеневої ОУ, або тримати вашу концепцію в зворотному напрямку.

спасибі, хлопці, як rfsystem каже, що якщо у мене є однотактний вихід, я створить асиметрію в систему і зсув ...... я думаю, я повинен жити з ним ..

[Цитата = steadymind] спасибі, хлопці, як rfsystem каже, що якщо у мене є однотактний вихід, я створить асиметрію в систему і зсув ...... я думаю, я повинен жити з цим .. [/ цитата] Не зовсім правильно. Деякі асиметрії неминуча при переході від диференціальних виділити закінчилася, але frankliner запропонував один із способів виправити це, і я запропонував інший (те ж саме, але frankliner догори ногами) обидва з яких дозволить вам знизити систематичні зміщення до нуля. Кит.

Коли я бачу схему frankliner я питайте мене, як це буде працювати. Поточний раковина з парою ДО різн.?

Ви маєте рацію. Я думаю, що транзистори різн. Пари повинні бути NMOS - стрілки в неправильному положенні (а значить, маса зв'язку теж неправильно). Кит.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back