Як для травлення плат

E

expelleior

Guest
Я помітив, у місцевому магазині elecronics листів міді з деякими типами травлення перо. Як ця система використовується, щоб зробити плату?

Він повинен бути "стійкого до травленню перо". Це дуже старий неточними і грубий метод, в якому ви малюєте формат, використовуючи цю ручку, а потім Etch небажаних міді з використанням хімічних речовин, як травлення хлорним залізом. Тепер дні більшість людей використовують спосіб передачі з використанням фото-папері або прес-N-палітурки плівка, на якій ви берете роздрук макету з використанням лазерного принтера і передачі його на покритих міддю використанням тканини-заліза, а потім травленням.

Спасибі за це пояснення, Ill uswe пізніше метод, коли я знайти час, щоб робити мої власні плат! На іншій ноті я завжди дивувався, чому вони називають макетів, макетів. Мабуть в "старих часів", люди забили цвяхи в дошки і підключили їх схеми, як, що. Не знаєте, де частина "Хліб" відноситься, може бути, вони використовуються для пінча їх мами хліб обробні дошки, щоб зробити роботу:) PS. Ви повинні використовувати лазерний принтер? Є струменевий підходить?

один з кращих і надійний спосіб травлення плат є використання Presensitized ради. Що ви будете робити це, щоб ваш макет на білому папері і потім виставити OT на presensetized дошці за допомогою florescnet світло для періоду часу. якось допомогти, що на coastic соди, то ви будете мати досконале Etch на друкованій платі.

[Цитата = expelleior] На різних увазі, я завжди дивувався, чому вони називають макетів, макетів. Мабуть в "старих часів", люди забили цвяхи в дошки і підключили їх схеми, як, що. Не знаєте, де частина "Хліб" відноситься, може бути, вони використовуються для пінча їх мами хліб обробні дошки, щоб зробити роботу:) [/quote] пояснення в вікіпедії: http://en.wikipedia.org/wiki/ Макет
Термін макета є похідним від ранньої формою "точка-точка будівництва: зокрема, практика побудови простих схем (звичайно з використанням клапанів / труб) на зручній дерев'яній основі, схожі на обробна дошка, як використовуються для нарізки хліба з ножем. [1]. [1] Пол Горовіц і Уінфілд Хілл (1989). Мистецтво електроніки (друге видання під ред.). Cambridge University Press. ISBN 9780521370950.

[Цитата = laiza] один з кращих і надійний спосіб травлення плат є використання Presensitized ради. Що ви будете робити це, щоб ваш макет на білому папері і потім виставити OT на presensetized дошці за допомогою florescnet світло для періоду часу. якось допомогти, що на coastic соди, то ви будете мати досконале Etch на друкованій платі. [/quote] мені роздрукувати схему на звичайному папері, обличчя його на борт, а потім використовувати floresent світло якось допомогти?

Так, це ідея. Спочатку ви купуєте в будь-якому електронному магазині "presensetized ради" його, як 4x3 дюймів ради. то ви повинні мати costic соди та іншої рідини (я забув назву, але це, що використовується в травлення у звичайної дошки для формування мідних Etch). Тоді друку Вашого макета в високосортної паперу. Відріжте дошку і місце розташування і виставити його на денне світло. інструкції написані на "presensetized дошка". все ідеально, якщо ви будете дотримуватися інструкцій. Ми вже використали його вже.

Для менш складних дошки (не SMD, 0,5 + мм ширини сліду), я друку (лазерний принтер, звичайно), розташування на тонких (напів-глянець) з журналу, наприклад. Використання заліза дотримуватися його на шматок типових частина vitroplast або Пертінакс. Потім розчиніть у воді папери, які залишається тільки "чорний" біт - то є. трасування. Замість того щоб використовувати хлорне залізо, я використовую 16 ~ 18% соляної кислоти змішують з 30% перекису водню в наближених 15:01 відношення (на користь кислота). Це дешево і легко купити (як кислоти і перекису менш ніж на 2 $ за літр, і ви можете зробити велику кількість плат з нею). Ви не повинні турбуватися про розпорядження він, на відміну від хлорного заліза, якщо я правильно читати.

[Цитата] Ви не повинні турбуватися про розпорядження він, на відміну від хлорного заліза [/quote] Як правило, ви є , щоб турбуватися про розпорядження сполук важких металів, використовувані Etch розчину, що містить мідь. Це сильний biozide, приміром, що викликають труднощі в очисних спорудах. Активованого соляної кислоти є потужним з'єднання Etch, але це виробництво нездоровий аерозолю і не повинні використовуватися без хорошої вентиляції або краще лабораторії витяжної шафи. І не обробляється без гумових рукавичок і захисних окулярів.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back