Як вибрати пов'язаної конденсатори для кГц сигнали?

S

saulbit

Guest
Я проектування схема працює з 9 кГц ~ 30 МГц, у тому числі кілька атенюаторів, два SPDTs і один підсилювач, який всі повинні деякі зсуву постійного струму. Я використовую деякі 10й 0805 MLCC capciators для пов'язаних capciators в передачі сигналів мікрополоскових. Однак, я виявив, що навіть підсилювач може працювати в нормальному режимі від 9 кГц до 30 МГц, коефіцієнт посилення по всьому варіюється від 0 дБ до 12 дБ, як від 9 кГц до 30 МГц. Так я перевіряю кожен крок з відкритим коаксіальний кабель, отримуючи, що вносяться втрати пов'язаних конденсаторів викликає посилення віднімаються. Тому я використовую 10й 0805 конденсаторів, як і раніше виникають страшні втрати. При більшому значенні конденсаторів, втрата стає менше. Тепер справа доходить до мого питання: 0805 capcacitors випадку MLCC мають найбільшу цінність з 10й, так що зусилля я повинен зробити? Займаючись великих конденсаторів значення або просто зробити 10й конденсатори parrelleled? Або хтось сказати мені, іншим шляхом? Дякуємо.

Якщо я правильно розумію, у вас є каскадно компонентів, що мають індивідуальні відповіді "плоскої" понад 9 кГц до 30 МГц, а для з'єднання ви використовуєте електролітичний 10 мкФ, все в "мікрополоскових", що означає п'ятидесятих лінії. Для вирішення вашої ухил-відповідь проблеми, я б рекомендував перевірити одну або до трьох цих SMD конденсаторів, з'єднаних послідовно (або каскадно) від джерела сигналу до навантаження. Якщо їхня відповідь плоскою на всьому діапазоні, то проблема в іншому місці. Оцінками реактивності один 10 мкФ на частоті 10 кГц складає ~ 160 Ом, тому він буде послаблювати і в п'ятидесяті лінії. Зв'язки реактивність повинна бути досить <10 Ом в 9-10 кГц, тому ви повинні використовувати більш високі значення ємності (16 х 10 мкФ паралельно), або, чому ви не можете спробувати використовувати широкосмуговий трансформатор замість цього? Minicircuits має п'ятидесятих 1:01 трансформаторів площею 10 кГц до 125 МГц, модель FTB 1-6. Можна спробувати побудувати такий трансформатор на феритовому сердечнику, теж. Більш простий спосіб може використовувати не 50 Ом лінії, але скажемо, 1 кОм; це буде заклик до <1 мкФ зв'язку. Як підсилювачі Є хороші швидкі операційні підсилювачі доступні, і для інших функцій, таких як переключення і зробити активними фільтрами.

оцінками реактивності один 10 мкФ на частоті 10 кГц складає ~ 160 Ом
Здається, що є помилка в розрахунках. Zc від 10 мкФ становить 1,8 Ом на 9 кГц. Це викликає 0,005 дБ втрати на 10 uF/50 верхніх ом. Іншими словами, повідомили проблема не зрозуміло.

Є 100 мкФ tantalums в цьому розмірі. Чому ви liiting себе 0805 розмір?

Дякуємо за виправлення! Проте я б порадив для перевірки окремих компонентів вашої системи каскадно як я запропонував, щоб знайти слабке місце (и). Потім ви можете виправити це. І використанням трансформаторів замість конденсаторів має ту перевагу, що зміщення постійного струму-ти входить в трансформаторі. Можливо, ваші ланцюга постійного струму дросель занадто малий, в 9 кГц ..

Індуктивний опір 10μF конденсаторів, на тих частотах, швидше за все, буде дуже висока. Чи думали ви про це?

Я думаю, що ці SMD конденсаторів повинно бути танталу. Я хотів би запропонувати підключення паралельно з 10 мкФ кришка також керамічний 0,1 мкФ. Запит не дав інших подробиць його установки. Я рекомендую використовувати генератор сигналу і детектор чи РФ мВ метр для перевірки відповідей кожної частини каскадної системі. Коли слабка реакція виявляється таким чином, вона може бути виправлена.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Повідомлення добавлено в 23:53 -------- - Попереднє повідомлення було в 23:49 ----------</span></span>
Я використовував швидкі операційних підсилювачів, як MAX4286 або LT 6230-10, також здійснюється з ~ 1 кГц до> 30 МГц , і ніколи не було ніяких проблем з плоскою наживи. Мені не потрібно конденсаторів по 10 мкФ, конденсатори зв'язку моя була 0,1 мкФ, SMD кераміка. І мої пристрої були 50-Ом входу / виходу, немає проблем.

Конденсатор може бути cracked.Normally це diificult фізично спостерігати ..

індуктивний опір 10μF конденсаторів, на тих частотах, швидше за все, буде дуже висока. Чи думали ви про це?
Ви помітили, що мова йде про SMD MLCC? Індуктивність можна очікувати близько 1 нГн.

і його завдання полягає в нижньому кінці діапазону частот, а не на частоті 30 МГц.

А як же тоді ваша шуму системи підсилювача роботи (я маю на увазі оп схеми)? Я планував використовувати ОП (операція підсилювач), але я боюся 1 / F шум від ВП на 9 кГц. Це може бути жахливо. Конденсатор використовується для з'єднання сигналу змінного струму або, іншими словами, щоб ізолювати diffierent зсуву постійного струму, таких як attentuator і SPDT, які всі мають різні зсуву постійного струму. Якщо я не використовую конденсатор, постійного струму зміщення буде проведена один одного, особливо для SPDTs.

я боюся 1 / F шум від ВП на 9 кГц. Це може бути жахливо.
я не бачу, питання, пов'язане з тим, однак використовувати для технічних паспортах. PS: Для призначена частотний діапазон, можна легко знайти, що ВП не робить помітного 1 / F шум.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back