Як вибрати Біполярний розміри в дизайні BiCMOS?

W

wee_liang

Guest
Привіт, я новачок в BiCMOS конструкцій (БЮТ, зокрема). У CMOS, ми вибираємо WL відповідно для отримання г ми хочемо, і т.д. А як же БЮТ? Основним параметром для зміни є емітером області, але це впливає тільки чи змінна в рівнянні Ic. Які міркування це вибір гарного розміру під час розробки? Які побічні ефекти, якщо Ic занадто високий для невеликих БЮТ? Будь-які правила великого пальця?

Звичайна практика для біполярного дизайн - у вас є кілька фіксованих макети пристроїв і спецій моделі для кожного макета. Це тому, що розкладка зміни можуть змінити деякі параметри Spice моделі. І це може змінити не тільки лише Rb, Rc або інших. Так що якщо вам потрібно більше транзисторів розміром краще використовувати декілька фіксованих макетів пристроїв, підключених паралельно. Це також хороша практика, коли вам потрібно зберегти співвідношення поточних дзеркал. Якщо вам потрібно потужнострумових пристроїв (більше декількох сотень мА), ви повинні використовувати так звані баластні резистори підключені до емітера чи бази. Посилення (B або h21e) з біполярного транзистора має залежність від Ic. Вона опускається і з низьким і високим Ic Ic і має максимальну для деяких середніх Ic. Пристрій щільність струму (або розмір пристрою) повинні відповідати Ic, коли приріст максимального значення. Удачі вам, ФОМ

просто додати до того, що вже було сказано. Як правило, Ft транзистора має максимум при Ic трохи раніше h21 починає падати (на більший струм кінці). Отже, щоб вибрати устрій області, прийняти транзистор, який може провести необхідні Ic з хорошим h21 і яка дає добрі Ft (якщо вам це потрібно).

як правило, в BiCMOS процесів, процес був оптимізований для CMOS, і БЮТ є "брухту" пристроїв. якщо у вас є NPN і PNP бічних, це так. в будь-якому випадку, ці процеси майже завжди мають запропонував NPN макет, це не так біполярної, де можна малювати випромінювачів будь-якого бажаного розміру. Також, в BiCMOS, bipolars такі великі (порівняно з CMOS), що вони будуть використані тільки для спеціальних речей - вхід пара низького зсуву підсилювача, ширина забороненої зони, датчик температури. цих програм всі використовують БЮТ у "сигнал" регіону - від 1 до 100uA, з яких одна в БЮТ прекрасно у використанні. Ширина забороненої зони, звичайно, використовує 1:8, і т.д. ні в якому разі я не бачив влади БЮТ в процесі BiCMOS .. те, що ваш додаток? Ви повинні бути в розгляді питання про BJT є правильне пристрій для вас, якщо ви просите його носити з собою великі струми. є, ймовірно, краще (менше) способом за допомогою міс.

Я дозволю собі категорично не згоден, що BiCMOS процеси клаптикової bjts. Нині я працюю з 0.35U BiCMOS SiGe і повинен вам сказати, що у нас є як вертикальні, так NPN і PNP близько 40 ГГц для Ft прп. Крім того, bjts ми використовуємо майже скрізь на одному рівні з CMOS. Багато разів вони виявляться дуже корисними.

Я згоден з sutapanaki даний час я використовую 0.35um SIGE. Ливарне забезпечує високу продуктивність NPN якого футів до 40 ГГц. Але в мене болить голова проблеми, для конкретних прп. Якби я тільки поточний бюджет близько 100uA для кожного послідовника емітером і диференціальні пари. Я б вибрав крихітне пристрій і зміщення його на найвищому футів Але проблема виникає тут, крихітне пристрій має величезне невідповідність і зміщення параметра. Як мені вирішити цю проблему?

Я думаю, у можете використовувати типовий розмір foundry.just як Unitrode company.they використовувати навіть раз з двох bipolars побудувати два транзистора забороненої зони.

[Цитата = chihyang ван] Я згоден з sutapanaki даний час я використовую 0.35um SIGE. Ливарне забезпечує високу продуктивність NPN якого футів до 40 ГГц. Але в мене болить голова проблеми, для конкретних прп. Якби я тільки поточний бюджет близько 100uA для кожного послідовника емітером і диференціальні пари. Я б вибрав крихітне пристрій і зміщення його на найвищому футів Але проблема виникає тут, крихітне пристрій має величезне невідповідність і зміщення параметра. Як мені вирішити цю проблему? [/ Цитата] Чи використовуєте ви austriamicrosystem процес?

хе-хе - ви можете категорично не згоден, якщо хочете. Пам'ятаєте, я згадав процесу, що містить бічні PNP - це вірна ознака того, що ваш BJT є брухту. вертикальної PNP означають, процес, принаймні, орієнтовані на БЮТ, якщо не виводиться з процесу біполярної, і очевидно, точки SiGe процес, щоб зробити HBT тому я дійсно сподіваюся, що вони мають хороші біполярного! я особисто думаю, що Є дуже багато мобільних телефонів у світі вже, так що я думаю, я навіть не думаю про вас, бідних юнаків ВЧ, коли я думаю, BiCMOS, але я буду мати на увазі в майбутньому ..

Будівництво бічних PNP НЕ ракетобудування, ви знаєте. Навіть чистий CMOS вони є. Насправді процес BiCMOS я використовую має бічні PNP теж, але цей факт сам по собі не робить його клаптикової процесором. Так, і до речі, я не хлопець РФ, але до цих пір використовують BiCMOS. РФ не єдине, що може отримати з цього користь.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back