Що це за чіпів?

G

Guest

Guest
Хто-небудь знає, що IC це таке?Може бути, MCU чи що?Будь-яку інформацію або таблиць?Допомога необхідна, будь ласка!Включено картина.

Наступні символи друкуються на IC:
"NEC 8427xx D7801G 105"

Спасибо
Супутника

Так, це MCU, але вона швидше за все працює близько 2МГц.

Hz.

Так, 2 М
Гц.Майже рівно 20 років.

Це NEC D780-1, яка представляє собою 8-розрядний процесор клону сумісні з 2x32 DIP пакет Zilog Z80 8-розрядний процесор.Цей пакет був використаний в середині 1980-х.

8427XX це код дати виготовлення.Перші дві цифри року виробництва (1984), другому два тижні (27) року.ХХ б уточнити дату далі, але тут не використовується.

Спасибі, що є надзвичайно корисної інформації, ви випадково не знаєте, якщо це можливо, щоб перепрограмувати його, і якщо так, то ви (чи хто завгодно) знати, де я можу знайти схему і програмне забезпечення?

Спасибо
Супутника

Перепрограмувати його?Ні, ви не зможете, тому що це ASIC, що отримав всі свої характеристики на момент виготовлення.Це було не поле програмовані пристрої - крім BIOS, і через операційну систему, звичайно.

Що ви могли б зробити, це використовувати його як 8-бітний мікропроцесор в його точної настройки.Операційну систему на цих називалася CP / M, складений компанією Digital Research.(Кажуть, що якщо засновник Digital досліджень доктор Гарі Кілдалл, навіть трохи агресивним, як Білл Гейтс то Digital Research б там, де Microsoft сьогодні.) Digital Research давно пішов (або був занурений під щось ще).Див http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Research для деяких історія.Крім того, вона могла бути за підтримки одного з самих ранніх версіях DOS.

Але якщо ви хочете зробити що-небудь, ви, імовірно, доведеться програму на асемблері.Пошуки сумісний компілятор C може бути досить жорсткою.

На жаль, я зазвичай мають застаріле керівництво програміста для Z80 б у мене був, так як я був дитиною (який працював би на НВК цього класу), але я кинув, що в 2000 році під час руху.

Особисто я б відкласти його в вашому музеї і почати з сучасної MCU або воріт масиву.Цей висновок конфігурація є застарілою, або, по крайней мере, я не міг знайти його на http://www.zilog.com.Я сумніваюся, NEC робить нічого сумісні більше.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back