Що найпростіший спосіб перетворення двійкових до BCD

N

Nike

Guest
У мене є лічильник, який рахує від 0 до 31 (на основі додаткового кроком 1,2,4) у двійковій системі. Тоді мені потрібно, щоб перетворити цей код в BCD (Десятки та одиниці а саме: двійкове значення 17, 10001 і мені потрібно, щоб перетворити його в 0001, яке є decomal 1 і 0111 який десяткової 7, перш ніж я їх відображення), а потім мені потрібно дисплей десяткове значення на 7-сегментний дисплей. І я використовую Xilinx ISE6 схеми для розробки схеми. Що найлегший шлях для розробки схеми, щоб перетворити цей двійкове значення в BCD? Чи потрібно використовувати K-карти або просто малювати таблиці істинності і писати функції звідти.

Ви можете просто мікро код контролер для перетворення двійкових BCD. чи знайомі ви з микроконтроллером?

Мені не дозволяється використовувати будь-код. Я тільки дозволив використовувати логіку і, NAND, OR, XOR та інвертори плюс тригерів для розробки цієї схеми. В основному, я необхідність розробки схеми з логічними вентилями, якщо ви знаєте, що я маю на увазі.

Я не можу думати про яку-небудь простий підхід, окрім як для використання невеликого 32x8 диск з таблицею істинності, але це може бути проти ваших правил проекту. Я думаю, що у вас вже є правильна ідея: конвертувати таблицю істинності для логічного рівняння з допомогою K-карти, або просто огляд, або інженерного програмного забезпечення, або який би підхід здається простим для вас.

Використання техніки Couleur (в BIDEC), виконавчі числа (найстарший біт, MSB) перший зсувається і обробляються, наприклад, що еквівалентна BCD виходить, коли останній біт двійкового має тактову частоту в реєстр. Основне правило: якщо 4 або менше протягом десятиліття, зрушення з наступного тактового імпульсу, а якщо 5 або більше протягом десятиліття, додати 3, а потім зрушення на наступний тактовий імпульс. Для отримання додаткової інформації: BIDEC - двійковий до десяткового або десяткової до двійкової Converter, JF Couleur, ІРЕ Угоди на електронних обчислювальних машин, Vol. ЄС-7, pp313-316, IRE, 1958.

Ні, я тільки дозволено використовувати логіку і, NAND, OR, XOR та інвертори плюс тригерів для розробки цієї схеми. І K-карта буде дуже важко зробити і займає багато часу, тому що мені потрібно 5 біт К-карту. Чи знаєте ви про яку-небудь програмного забезпечення на Інтернет, що робить K-карта роботу, а також показує, що він робить через діаграми так що я знаю Що відбувається, і може пояснити це під час демонстрації? Тому що малюнок їх вручну буде пекельна робота. і має дуже високий ризик зробити помилку. [Я] Використання Техніка Couleur (в BIDEC), виконавчі числа (найстарший біт, MSB) спочатку зрушується й обробляються, наприклад, що еквівалентна BCD виходить, коли останній біт двійкового має тактову частоту в реєстр. Основне правило: якщо 4 або менше протягом десятиліття, зрушення з наступного тактового імпульсу, а якщо 5 або більше протягом десятиліття, додати 3, а потім зрушення на наступний тактовий імпульс. [/I] Я не зовсім розумію, що ви говорите, є, але я припускаю, що мені потрібна якась компаратор? Я не можу використовувати будь-які ворота або логічних схем, крім того, що я згадав. не могли б Ви пояснити, що метод ще небагато, якщо цей метод можна за допомогою цих воріт я вже говорив?

Для простого лічильника ми можемо зробити двійкових BCD наступним! [Код] модуль bin_bcd_counter (/ * AUTOARG * / / / виходів лічильника, / / входи CLK, reset_n, cnt_bcd); вхід CLK, reset_n; вхід cnt_bcd; вихід [7:0] лічильника; рег [7:0] лічильника; рег [7:0] counter_nx, завжди @ (posedge CLK або negedge reset_n) починати якщо почати лічильник 9) counter_nx [7:4] = counter_nx [7:4] + 6 (reset_n!); кінець кінець endmodule / / bin_bcd_counter [ / код] Ви можете змінити це для реверсивного лічильника також! Сподіваюся, це допоможе

Повернутися до основних цифрового дизайну .... 31 бітій на два 7-сегментний робить K-карти і зробити логічне значення.

Nike, Техніка Couleur (в BIDEC) використовує тільки шльопанці і логіки. Використання PAL22v10 можна конвертувати 8-розрядного двійкового в BCD. Використання двох PAL22V10 ви можете конвертувати 16-розрядної на BCD. Якщо ви думаєте про це, ви побачите, що тільки спеціальний регістр зсуву необхідно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back