Що краще для промислової автоматизації, RS485 або може?

M

Moof

Guest
Як ви думаєте, краще для промислової автоматизації, RS485 або може мережу??.

Я думаю, що CAN краще, HW та протоколу визначені.

для простого додатка, 485, тим краще.

я думаю, що це може, тому що CAN призначений для електричних перешкод промислового застосування, маючи спілкування в реальному часі можливості.

RS485 довжина може бути до 1200 м без репітера, яка максимальна довжина шини CAN? як ми можемо збільшити його?

CAN може перевести більше, ніж довжина RS485 і його швидкість більш ніж RS485, CAN може мати 125 вузла в net.CAN може tranlate 1000M більш 5к / с, а 100 мільйонів на 500 тисяч.

Доброго дня, основна відмінність між RS485 і CANbus є контролер. Контролер шини CAN є набагато більш складним, що UART, і це обходиться в автономних спосіб доступу до шини, помилки, помилки станів і т. д. Якщо ви хочете систему, яка повинна бути дуже надійною і, функціональні можливості яких значною мірою залежить від зв'язку краще рішення більшою мірою базується на апаратне забезпечення, наприклад CANbus. Краще, якщо ви також можете використовувати гарну бібліотеку. У мене було приємним досвідом в автомобілебудуванні. Існує хороший хід Infineon про CANbus в www.techonline.com .

Це залежить від того, що ви маєте намір робити. Для мереж типу рабовласника, простіше використовувати RS485. Менш обладнання, мінімальними накладними витратами на програмне забезпечення. SNAP хороший протокол для початку. Але якщо вам потрібно що деякі вузли говорять самі по собі (без interogation), то без зіткнень RS485 є більш ніж біда. Звичайно, ви можете використовувати "Token Ring" тип протоколу або щось подібне, але мають обмеження по пропускній здатності і reability. На даний момент CAN є кращим варіантом. Є приховані проблеми, пов'язані з використанням CAN, якщо ви маєте намір реалізувати власний протокол шару. Хорошим варіантом є вивчення реалізації "CAN відкритим". Існує навіть повністю деталізованих мікро (або міні-Я не пам'ятаю зараз) CANOpen з файлами, які можуть бути використані для деяких простих мереж.

Я думаю, CAN є корисним як в dificult додатків і простих додатків. У dificult додатків (велика мережа, багато команд), ви повинні використовувати CAN високий рівень протоколу (CanOpen наприклад), а в простих додатків (невеликі мережі, кілька команд), можна використовувати CAN, як є. RS485 є мережевий варіант RS232 і дуже примітивно. CAN є більш просунутим (читай BOSCH специфікація) і мають безліч функцій, таких як арбітраж, автоматичний КПР, пріоритети, автоматичний пакет повторну відправку, якщо помилки, отримувати визнає, і т.д.. Але є одна проблема - ви повинні використовувати мікроконтроллер з вбудованим CAN, або використовувати зовнішні CAN контролера. Це зробить вашу систему більш дорогою.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back