Чому цей фільтр має такі характерні бідних вносяться втрати

Y

yorkyong

Guest
Мій дизайн смуговий шпильки мікрополоскових фільтрів. к = 3G BW = 300M Я думаю, що можна розглядати як без втрат пасивної схемою АЛЕ ... де з OT смуги пропускання, S11 становить близько 0 дБ і S21 становить близько -30 дБ і більше, де в смузі пропускання, S11 є-10db і S21 є-13dB! те, що велика втрата вставки! Форма дБ (S21) крива добре, і що вносяться втрати є єдиною проблемою. Network Analyzer добре відкалібровані. Як я можу пояснити, що | S11 | ^ 2 + | S21 | ^ 2 набагато менше, ніж 1 в смузі пропускання? А там, де енергія пішла?

Що субстрату Ви використовуєте? Можливо, проблема в діелектричні втрати. Будь ласка, пост тут свою фільтра.

Опис вашого дизайну було б корисно. Може бути, ви можете розмістити малюнок фільтр з розмірами? Не забудьте забезпечити субстрат даних, а також (тип, товщина, епсилон-г).

Ви можете спробувати змоделювати фільтр будь-яким 3D або 2.5D ЕМ-Solver. І ви побачите, ЕМ-полів шаблону. Так що ви можете знайти, де ви втрачаєте ВЧ енергії і не відповідні. Я думаю, що ваш дизайн не так.

до Борич: Я запустив моделювання як в DS @ і @ nsoft ensmble. Вони добре узгоджуються чи опір провідника вважається чи ні. Якщо рахувати втрати металу, є ~ -3 -4 дБ внесених втрат. до goxy і GaAs я не впевнений, назва субстрату. Це поширене і дешеве матеріал, тому що фільтр не дизайн для серйозних цілей. Er = 2,65, товщина 0,3 мм = фільтр виміру: всі сліди 0,2 мм шириною. Вхідний і вихідний сліди 0,8 мм для 50ohm простору зліва від центру становлять 0,2, 1,0, 0,35, 1,0, 0,4, 1,1 мм довжина їх становить 17,2 Я не сумнівався в діелектричних втрат. Але деякі інші дизайнів з використанням того ж субстрату мають хорошу продуктивність.

Привіт, я постараюся, щоб імітувати фільтра потому, я дам вам знати мої результати. До цього ви могли б checl наступну статтю: "Шпилька 2,6 ГГц микрополосковая фільтра проектування з використанням САПР і EDA Tools" ви можете г / л від "hxxp: / / img.cmpnet.com/edtn/europe/mwee/pdf/Nov1 . PDF аналогічна стаття з'явилася в прикладній НВЧ і Wireless. Також був старший AppNote для серенади (Ansoft / ComSoft) "Серенада Використання середовища розробки для дизайну мікрополоскових фільтрів Шпилька для 1900 МГц Бездротові групи PCS." Я не знаходжу більше стаття в Інтернеті, але якщо вам це потрібно я відправлю його. Також у мене є файли проекту теж. Я повернуся з результатами моделювання. Rgds, Al

Привіт, я використав Er = 2,65, Н = 0,3 мм, Т = 0,035 мм для моделювання, і я використав конічні вхід для узгодження в / з ліній. Я моделюється в лінійний симулятор, оптимізовані, і після цього я запускаю симулятор EM. Результати не так уже й погано. Погляньте на нижче фотографії. Перевірте ваш дизайн, для сітки на U склавши руки. Крім того, розрив в лінії Ом I / O і 50 можуть бути проблеми. Rgds, Аль лила + синій слід = лінійного моделювання, червоний і зелений EM

Чи можливо, що шкоди завдано на підключення до SMA мікрополоскових? Я тільки припой їх на кінчик SMA. І документи про даного питання не очікується. Приватне повідомлення ласка, не достатньо для downlod точок.

S11 параметр fillter становить близько 10 дБ і може бути покращений, але S12 все в порядку. Подивіться на графіки розміщена нижче. Так проблема не в дизайні. Pin СМА conector повинні бути короткими. Також перевірте з'єднання з 50ohm лінії микрополосковой замість фільтра. BTW. Тут ви 30points
filpar.gif

до goxy THX для точки причина, чому я не можу більше поліпшити виробництво межа шириною сліду і відстань. Обидва мінімуму 0,2 мм

Привіт, Ви можете поліпшити його, приголомшує внутрішній компонент шпильки.

Що ви Ment від "я тільки припой їх на кінчик SMA". ? Якщо у вас немає заземлені для SMA роз'єм ваш сигнал буде відчувати великі втрати так роз'єм тіло повинно бути добре пов'язані із землею. На 3 ГГц, Ви можете бути абсолютно впевнені, що довжина наконечника роз'єму не дає жодних великих проблем. Це краще всього використовувати мікрополоскових SMAs з плоским наконечником і відстані, щоб вставити плату в так що ви можете easilly припою їх на борт отримати хорошу землю. З повагою

Це SMA роз'єм буде використовуватися для з'єднання з дошки: http://www.conec.com/section24/s1/drw/009.pdf вкладці ширина 1,27 мм, то занадто широко, щоб відмінно поєднуються 0,8 мм 50 Ом ширина колії ваш дизайн. Але не варто давати будь-які значні невідповідності в 3 концертах. Тіло SMA конектор повинні бути припаяні безпосередньо до площини землі Cu вашого мікрополоскових фільтрів борту. Я успішно використовував цей вид плати тест роз'єми для мікрополоскових схем до 10 концертів.

[Звичайно, ви можете використовувати цей роз'єм для Xband, але ви повинні відповідати роз'єм на 50 лінії микрополосковой ом. Перехід від 50-омного коаксіального до 50 Ом микрополосковой може викликати на 3 ГГц погано поворотних втрат (-16-14дБ). У вас є розрив коаксіальної шпильку, щоб мікрополоскових ширина + розриву землю літак + полях я коаксіальний досить асиметрична, тоді як у більшості мікрополоскових поле знаходиться в субстраті, на низьких частотах ви можете отримати resonable RL, але вище ви піднімаєтеся по частоті RL гірше буде. (Спробуйте помноживши КСВ такий роз'єм з КСХН призначений фільтр. Тепер головна втрата у вашому випадку втрати диригент + діелектрика, якщо ви не РФ матеріалу підкладки. Щоб звести до мінімуму втрати використовувати матеріал з низькою діелектричною і низьким рівнем опору в резонаторах . Ви також можете використовувати більш товстий матеріал для підкладки.

Виміряні S11 в вас дизайн не так добре. Але S21 не повинна бути настільки погано навіть за цієї умови S11 значення кута діелектричних втрат фільтра на цьому діапазоні частот не повинна бути настільки великою, якщо ви використовуєте відповідний субстрат для ВЧ / НВЧ.

Я думаю, ваша проблема не так відповідний вхід. Спробуйте використовувати конічний вхід.

Раджу вам звернутися до книги "мікрополоскових фільтрів для ВЧ / НВЧ застосування". І продуктивність, доводиться брати до уваги SMA роз'ємами, виготовлення помилки, і так далі. : D:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back