Чому ми використовуємо фільтр низьких частот після ЦАП?

M

MK28

Guest
Привіт всім, чому ми використовуємо фільтр низьких частот після ЦАП-якої причини? Будь-який документ, я можу дивитися в? Спасибо

Ви можете використовувати фільтр низьких частот після ЦАП для видалення високих частот зображення частота ЦАП генерувати через вибірки це робити.

, Щоб видалити компонент високої частоти,

Що робити, якщо ви використовували фільтр низьких частот у цифровому вигляді з частотою зрізу, як частота дискретизації ЦАП? Хіба що анулює необхідність фільтр низьких частот після ЦАП. Що я маю на увазі, щоб запитати, якщо його можна перемістити фільтр повністю в цифровому вигляді.

Ні, нахиляє бути зроблено таким чином. Вам потрібен фільтр для згладжування різких зразків на виході ЦАП завдяки цифровий код перетвориться в аналоговий рівнях. Тільки аналоговий фільтр може зробити це

Ні, ви повинні реалізувати фільтр на момент після перетворення в аналоговий, тобто після того, як заключний етап ЦАП. Цифровий фільтр буде діяти до перетворення не відбувається.

фільтр нижніх частот використовується для фільтрації несучої частоти отримані від вашого Oscilator і молодший байт регістра АХ загального призначення ЦП refrence частоти для передачі, наприклад, синусоїда, що аналоговий сигнал. застосування ФНЧ ЦАП до викличе багато нагріву до перемиканням і може привести до пошкодження або ви транзистори польові транзистори.

Дякуємо за роз'яснення .. А як щодо змішувача операція робиться в аналоговій області для перетворення частоти в смузі пропускання? Якщо я роблю це перед ЦАП шляхом множення на ехр (у * 2 * пі * к * т), що буде працювати. Припускаючи, що моя частота дискретизації і & такі, що я не буду вводити згладжування.

Для змішувача операції він буде працювати, але ви будете мати потребу у великій радіатор на тепло desipation.

Ні, нахиляє бути зроблено таким чином. Вам потрібен фільтр для згладжування різких зразків на виході ЦАП завдяки цифровий код перетвориться в аналоговий рівнях. Тільки аналоговий фільтр може зробити це
Технічно це не завжди вірно. Є цифрові фільтри низьких частот, які працюють в аналоговому також. Одним із прикладів є низька вартість чіпів comunications передавача. Там можуть мати два режими роботи, FSK або GFSK. GFSK просто фільтрується ФНЧ версії групового сигналу FSK. Досягнення «фільтрації», не роблячи різких змін. Скажімо біт даних йде від "0" до "1". У них є алгоритм, який робить ЦАП від 0 до частково до вихідних, а потім на наступний тактового імпульсу він йде трохи далі вгору, і, нарешті, на 3-й тактовий імпульс досягає Vmax. Так це виглядає, як "округляють" передові в тимчасовій області. Це означає, що вона діє як фільтр нижніх частот в частотній області. Перевагою є те, що ви можете контролювати частоту НЧ cuttoff з програмним забезпеченням. Роблячи те ж саме з аналогового фільтра зазвичай означає, що ви повинні зробити cuttoff частота встановлена ​​на велике значення для передачі високих частот сигналу. Це означає, що ваш низький сигнал частоти без фільтра, і гармоніки виходять.

застосування ФНЧ ЦАП до викличе багато нагріву до перемиканням і може привести до пошкодження або ви транзистори польові транзистори.
Ви не зрозуміли питання. Мова йде про фільтрації в цифровий області. ЦАП буде як і раніше поставляються з цифровими даними.
А як щодо змішувача операція
Крім того, в смузі пропускання додатків, ви, швидше за все, аналоговий фільтр видалення фс гармонік. Але, як правило, фільтр специфікації можуть бути розраховані на основі спектра ЦАП і передбачуваного характерний сигнал.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back